Welke afvalcontainer heb je nodig bij een verbouwing?
Gepubliceerd op: 19 maart 2022


Staat er binnenkort een verbouwing op het programma? Zorg er dan voor dat je hebt nagedacht over de manier waarop je het vrijgekomen afval af gaat voeren.

Sommige mensen doen dit met behulp van een aanhanger, maar hier kun je niet bijzonder veel afval in kwijt. Het gevolg hiervan is dat je meermaals moet rijden. Als je hier niet op zit te wachten, huur je een afvalcontainer. Voordat je dit doet, moet je weten dat er verschillende soorten containers zijn. Om te voorkomen dat je de verkeerde container huurt, vertellen wij je in deze tekst welke afvalcontainer je nodig hebt voor je verbouwing.

Wat wil je afvoeren?

Om de juiste container te huren, moet je eerst in kaart brengen wat je allemaal af wilt voeren. Aangezien het om een verbouwing gaat, krijg je vast en zeker te maken met bouwafval en/of grofvuil. Daarom doe je er goed aan een bouwafval of grofvuil container te huren. Deze containers hebben weliswaar een verschillende benaming, maar doorgaans mag je er dezelfde afvalsoorten in afvoeren.

Zo zijn deze containers geschikt voor: grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout. Daarnaast mag een bepaald gedeelte van het afval bestaan uit isolatiemateriaal (10 procent), gips en gasbeton (10 procent) en vloerbedekking, zeil, vinyl en pvc (15 procent). Kortom: zo’n container kun je prima gebruiken tijdens een verbouwing.

Verschillende afvalcontainers huren

Bij een verbouwing komt vaak ook afval vrij dat niet in een puin of grofvuil container mag. Als je dit van tevoren al weet, raden wij je aan om verschillende containers te huren. Zo is de kans groot dat je ook hout af wilt voeren. Hiervoor moet je een speciale container huren. Hierin mag je onder andere mdf, spaanplaten, hard- en zachtboard en beschilderd hout afvoeren. Daarnaast is deze container geschikt voor houten meubels die vrij zijn van overige afvalstromen, kozijnen en deuren die vrij zijn van glas en hout met scharnieren en/of spijkers. Als je zowel een container voor hout als voor grofvuil/puin huurt, kun je waarschijnlijk alle afval die vrijkomt bij een verbouwing op de juiste manier afvoeren.

Containers voor een tuinverbouwing

Als we het over een verbouwing hebben, denken veel mensen al snel aan een woning. Hier valt wat voor te zeggen, maar een tuin kun je eveneens verbouwen.

Veel mensen doen dit wanneer hun tuin er al jarenlang hetzelfde bij ligt. Wanneer je met jouw tuin aan de slag gaat, heb je waarschijnlijk niet veel aan containers voor hout, grofvuil en puin. In deze containers mag je immers geen zand afvoeren. Wanneer je dit wel van plan bent, huur je een grond container. Naast zand mag je hier ook visueel schone grond, graszoden en tuinaarde in afvoeren.

Bij een tuinverbouwing is de kans groot dat planten, bomen en struiken verwijderd worden. Huur daarom ook een container voor groenafval. In zo’n container mag je namelijk snoei- en tuinafval, takken en struiken zonder kluit, onkruid en bladeren afvoeren. Daarnaast mag 20 procent van de inhoud bestaan uit gras zonder grond.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X