gereedschap
Welk gereedschap is handig om in huis te hebben?
Gepubliceerd op: 25 september 2019

In ieder huishouden zal er af en toe een gaatje geboord moeten worden of iets in elkaar geschroefd moeten worden. Wat voor gereedschap gebruik jij hierbij? We hebben een lijstje gemaakt van de gereedschappen die handig zijn om in huis te hebben. 

Ook al ben je geen klusser of heb je twee linkerhanden, het kan soms best handig zijn om gereedschap in huis te hebben. De taken hier in huis zijn wat betreft het klussen traditioneel verdeeld. Manlief doet de klussen en ik schijn in de weg te lopen ūüėÜ

Ik ga in deze blog uit van het elektrische gereedschap,  het handgereedschap en nog wat andere zaken die handig zijn om in huis te hebben.

Elektrisch gereedschap

Om een gaatje te boren is een boormachine handig om in huis te hebben. Je kunt een boor in een complete set kopen waarbij pluggen, bitjes en boren zijn meegeleverd. Als je veel moet boren, dan kun je het beste voor een wat krachtige boor gaan. Zeker wanneer je gaatjes wilt boren in een betonnen muur, dan heb je een krachtige boor nodig of zelfs een klopboor.

Je kunt ook kiezen voor de schroefboormachines, hiermee kun je zowel boren als schroeven. En dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld kastjes of bureau’s in elkaar wilt zetten.

Handgereedschap

Een hamer is altijd handig om in huis te hebben. Je kunt er snel een spijker mee in de muur slaan om wat op te hangen.

Een goede waterpas waarmee je kunt zien of iets recht hangt.

Schroevendraaiers en dan het liefst een setje platkopschroevedraaiers en kruiskopschroevendraaiers. Zorg ook dat je ze in diverse maten hebt. Niets is vervelender dan net niet de juiste maat schroevendraaier in huis te hebben.

Steeksleutels zijn ook makkelijk om in huis te hebben en ook hier geldt dat je het beste een setje kunt kopen, zodat je diverse maten tot je beschikking hebt. Steeksleutels zijn bijvoorbeeld ideaal om je fietszadel hoger of later te zetten. Dat komt hier in huis nog wel eens voor. Gezinsleden ‘lenen’ mijn fiets, en als ik dan weg wil, staat het zadel altijd omhoog!

Met een nijptang kun je o.a. spijkers uit een muur halen.

Een waterpomptang gebruik je om moeren en bouten vast of los te draaien.

Een combinatietang is geschikt om iets vast te pakken en te buigen om om er dun draad mee door te knippen. Ik gebruik het wanneer ik mijn kerststukjes maak bij het doorknippen van het ijzerdraad.

Een gaatjestang om extra gaatjes in een riem te maken.

Een stanleymes is ook geen overbodige luxe. Hier in huis zeker,  want met alle pakketjes die hier bezorgd worden, kan iedereen snel zijn bestelling open krijgen. Soms lijkt het namelijk wel dat het niet de bedoeling is dat je een doos geopend krijgt.

Handige extra’s

Dit valt weliswaar niet onder de noemer gereedschap, maar is zeker ook goed om in huis te hebben.

Voorraad lampen en batterijen. Dan weet je zeker dat je nooit mis grijpt. Als je √©√©n van onze huishoudschema’s volgt, is dit standaard opgenomen ūüėČ

Als je nog een stoppenkast in huis hebt, is een voorraad stoppen echt aan te raden.

Een zaklamp voor extra licht als je iets niet goed kunt zien. Maar ook bij een stroomstoring is het handig.

Een meetlint om iets op te meten.

WD40. Is ideaal om piepende scharnieren te verhelpen. Ik heb er een linkje bij geplaatst, want het is echt een multispray en heeft meer dan 2000 toepassingen zoals lijm verwijderen, hondenpoep verwijderen van schoenen, het jaagt in combinatie met kaneel de mieren weg etc.

Spijkertjes en/of betonhaakjes. Deze zijn ideaal om dingen op te hangen.

Ducttape is een zelfklevend tape en is olie- en waterbestendig.

Secondelijm en/of bisonkit.

Velletje schuurpapier om snel iets glad te schuren.

 Als je nog iets mist in het lijstje, laat dan hieronder je berichtje achter.
Categorie√ęn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X