Select Page

Weekmenu week 6 vanaf maandag 4 februari

Weekmenu week 6 vanaf maandag 4 februari
Maandag 4 feb          Andijviestamppot

We beginnen de week met een rauwe andijviestamppot met spekjes. Het basisrecept voor de andijviestamppot is 500 gr gekookte aardappelen op 200 tot 250 gr rauwe andijvie. Aardappelen stampen. Om het smeuïger te maken een scheutje melk toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Extra smaakmakers zijn een klein scheutje keukenazijn met 1 of 2 koffielepels mosterd. Bak ondertussen de spekreepjes in een hete koekenpan krokant zonder vet toe te voegen. Roer de spekreepjes door de stamppot.

Dinsdag 5 feb          Gebakken aardappelen, sperziebonen, varkensfiletlapje

Vandaag een AGV tje oftewel aardappelen, groente en vlees. Schil en kook de aardappelen (gebruik bij voorkeur vaste aardappelen) bijna gaar. Bak ze in een koekenpan met olijfolie en een klontje roomboter. Beginnen met de olijfolie, als de aardappeltjes in de pan zitten voeg je de roomboter toe. Sperziebonen koken en varkensfiletlapje kruiden en bakken of grillen.

Woensdag 6 feb          Tartaar met chorizo in croissantdeeg

Vandaag een verrassingspakketje.  Tartaar met chorizo in croissantdeeg. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Donderdag 7 feb          Varkenshaas met prei, appel en ananas

Op het menu voor vandaag een wokgerecht van varkenshaas met prei, appel en ananas. Serveer er (noten)rijst bij.

Vrijdag 8 feb          Kapsalon

Vrijdagavond is het snackavond. Vandaag een homemade kapsalon. Bak in een hete koekenpan de giros of shoarma goudbruin. Frituur, gebruik de airfryer of oven en bak daarin de (gekruide) aardappelpartjes. Leg de aardappeltje in een ovenvaste schaal. Leg daarop de giros of shoarma. Eventueel bedekken met een plak kaas. Als je voor de kaas kiest dan de schaal een paar minuutjes in de oven zetten totdat de kaas gesmolten is. Bedekken met sla en rauwkost naar keuze. Serveer mer tzatziki of knoflooksaus.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X