Select Page

Weekmenu week 5 vanaf maandag 28 januari

Weekmenu week 5 vanaf maandag 28 januari
Maandag 28 jan          Zuurkool met appel

Voor de maandag een frisse zuurkool stamppot met appel. Doordat je de zuurkool in appelsap kookt en stukjes appel toevoegt, smaakt het lekker fris.  Serveren met bijv. een rookworst en jus.

Dinsdag 29 jan          Sperziebonen met gekookte aardappelen en balletje gehakt

Vandaag een balletje gehakt, gekookte aardappelen en sperziebonen. Maak de gehakt aan met kruidenpaneermeel of gebruik gehaktkruiden met naturel paneermeel. Voeg daar per 500 gram gehakt een ei en een klein theelepeltje crème fraîche aan toe om de gehaktbal wat smeuïger te maken. Weersta de verleiding om extra crème fraîche toe te voegen!

Woensdag 30 jan          Babi pangang

Het enige wat in dit recept wat meer tijd kost is om het vlees te marineren. Doe dat de avond van te voren of op de dag zelf in de ochtend. Zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. Serveer de babi pangang met rijst.

Donderdag 31 jan          Aardappel-groenteschotel uit de oven

Op het menu voor vandaag een aardappel-groenteschotel. Je kunt dit al in de ochtend klaarmaken, dan hoef je het alleen maar in de oven te zetten. Door het spek weg te laten heb je een vegetarische maaltijd.

Vrijdag 11 jan          Kipwrap 

Vrijdagavond is het snackavond en dat hoeft niet ongezond te zijn. Wanneer je deze kipwraps maakt en daarbij een groene salade geeft eventueel aangevuld met geroosterde aardappeltjes of krieltjes uit de oven c.q. actifryer ben je op een gezonde manier aan het snacken 😉

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X