Select Page

Weekmenu week 46

Weekmenu week 46
Maandag 12 nov          Erwtensoep

Vandaag een makkelijk klaar te maken erwtensoep zodat je niet lang in de keuken bezig bent. Je kunt de soep ook de avond van te voren klaarmaken. Lekker traditioneel met een rookworst en roggebrood.

Dinsdag 13 nov          Slavink met bloemkool  en aardappelen

Vandaag een typisch Hollandse maaltijd bestaande uit vlees, groente en aardappelen met een beetje jus. We eten het hier thuis hooguit eenmaal per week en dan blijft het gewoon erg lekker.

Woensdag 14 nov          Nasi goreng

Vandaag nasi gorengJe kunt het je zelf makkelijk maken door een pakje kant en klaar kruiden te gebruiken. Maar het lekkerste natuurlijk om een eigen kruidenmix te gebruiken.

Donderdag 15 nov          Boerenkool met chorizo

Op het menu voor vandaag een heerlijke, goed gevulde boerenkoolstamppot die net even anders smaakt door het gebruik van chorizo. Naast de pittige worst is de boerenkool gevuld met gehakt, spekreepjes en kaas.

Vrijdag 16 nov          Hamburgers met homemade broodjes

Vrijdagavond is het snackavond. Vandaag lekkere gegrilde of gebakken hamburgers op homemade broodjes. Vind je dit te bewerkelijk dan kun je natuurlijk ook voor de gekochte variant gaan 😉 De hamburgers grillen of bakken, de broodjes door midden snijden en even toasten. Beleggen met blaadje sla, tomaat, augurk, plakje cheddar enz en serveren met saus naar keuze. Je kunt de maaltijd uitbreiden met friet (uit de actifryer) en coleslaw.

Als je zelf de hamburgers wil maken neem dan 1 kilo rundergehakt. Laat een gesnipperde ui langzaam garen (zeker mini. 10 minuten). Doe 2 theelepels zout en 2 theelepels peper bij het gehakt. Twee eieren toevoegen, paneermeel en een handvol geraspte kaas. Ca 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X