Select Page

Weekmenu week 3 vanaf 14 januari

Weekmenu week 3 vanaf 14 januari
Maandag 14 jan          Pompoensoep

Schil 500 gram pompoenvlees en 2 appelen en snijd deze in blokjes/stukjes. Snipper 2 uien. Verhit olijfolie in een pan en fruit daarin de ui samen met ong 4 theelepels kerriepoeder. Laat dit met de deksel op de pan ca een kwartiertje op laag vuur pruttelen. Voeg daarna de stukjes appel en pompoen toe en fruit dit even mee. Maak ondertussen van bouillonblokjes 750 ml kippenbouillon en giet dit bij het pompoenmengsel samen met 2.5 dl appelsap. Laat de soep gedurende een klein half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat gemalen chilivlokken.

Dinsdag 15 jan          Schnitzel met krieltjes uit de oven en groene salade

Was de krieltjes en snijd lelijke plekjes weg. Breng de krieltjes op smaak met Italiaanse kruiden (gedroogd of vers). Giet een lepel olijfolie over de krieltjes en laat ze gedurende een klein uurtje in een voorverwarmde oven ( 220 gr) goudbruin en knapperig worden. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en paneer ze vervolgens (bloem – ei – paneermeel). Maak de dressing door dijonmosterd en honing te mengen en breng op smaak met peper en zout.  Daarna 1 eetlepel azijn (witte of rode wijnazijn). Meng dit goed door elkaar en voeg daarna 2.5 eetlepel goede kwaliteit olijfolie toe. De sla kun je nog versieren met ui, sperziebonen, tomaat komkommer etc. Laat een koekenpan goed heet worden totdat de rook er vanaf komt. Giet dan een laagje zonnebloemolie in de pan. Laat dit ook weer goed warm worden. Bak in de hete olie op hoog vuur de schnitzels goudbruin en knapperig. Gaat het te hard temper dan even het vuur.

Woensdag 16 jan          Boerenkoolstamppot met chorizo

Eén van mijn favoriete stamppotgerechten: boerenkoolstamppotDe boerenkool met chorizo en gehakt geeft net dat beetje extra en samen met de oude kaas en de gebakken spekreepjes is het een heerlijke combinatie. Tip: in plaats van geraspte kaas kun je ook kleine blokjes oude kaas door de stamppot roeren.

Donderdag 17 jan          Pasta met chorizo en groente

Op het menu voor vandaag een lekkere pastamaaltijd: pasta met venkel en chorizo.  Je kunt dit ook als een vegetarisch gerecht serveren door de chorizo weg te laten. Voor de extra pit kun je i.p.v. de chorizo een ringetjes gesneden halve rode peper bij de groente toevoegen.

Vrijdag 18 jan          Fritatta 

Deze vrijdagavond is het restjesavond. Een fritatta is een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken. Serveer er en salade en wat brood bij en/of een bordje frites.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X