Select Page

Weekmenu week 2

Weekmenu week 2
Maandag 7 jan          Hachee

Vandaag staat een ouderwets recept uit de Hollandse keuken op ons menu:hachee. Traditioneel wordt het vaak gegeten met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes. De hachee kun je heel goed een dag van te voren maken. De volgende dag smaakt het namelijk nog lekkerder.

Dinsdag 8 jan          Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool

Vandaag weer een typisch Hollandse maaltijd bestaande uit een slavink, gekookte aardappelen, bloemkool en jus. We eten het hier thuis in de winter gemiddeld twee keer in de week en dan blijft het gewoon lekker.

Woensdag 9 jan          Doperwtensoep

Vandaag een makkelijk te maken doperwtensoep met vis.  Heb je grote eters is huis dan kun je voor erbij broodjes met gerookte makreel serveren.

Donderdag 10 jan          Pompoenlasagne

Op het menu voor vandaag een budgetvriendelijk vegetarisch recept. Met deze overheerlijke pompoenlasagne mis je het stukje vlees echt niet. Serveer met stokbrood en een frisse salade. 

Vrijdag 11 jan          Hamburgers 

Vrijdagavond is het snackavond. Vandaag lekkere gegrilde of gebakken hamburgers op homemade broodjes. Vind je dit te bewerkelijk dan kun je natuurlijk ook voor de gekochte variant gaan 😉 De hamburgers grillen of bakken, de broodjes door midden snijden en even toasten. Beleggen met blaadje sla, tomaat, augurk, plakje cheddar enz en serveren met saus naar keuze. Je kunt de maaltijd uitbreiden met friet (uit de actifryer) en coleslaw.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X