Maandag 25 maart          Nasi goreng

We starten de week met een goed gevulde nasi goreng. Je kunt dit uiteraard maken met een pakje nasi kruiden uit de supermarkt. Maar door te investeren in wat kruiden maak je de lekkerste nasi gewoon zelf.

Dinsdag 26 maart          Rundervink met aardappelpuree en broccoli

Vandaag weer een typisch Hollandse maaltijd bestaande uit een rundervink, aardappelpuree en broccoli. Je kunt er eventueel een gebakken uitje met champignons bij geven.

Woensdag 27 maart          Ratatouille met feta

Vandaag een makkelijk te maken ratatouille met feta. In plaats van de groenten te stoven gril je de groenten. Lekker met feta, tzatziki en zuurdesembrood. Heb je verstokte vleeseters in huis dan kun je er een tartaartje, biefstuk of entrecote bij geven.

Donderdag 28 maart         Schnitzel met geroosterde aardappeltjes

Vandaag een krokant gebakken schnitzel met geroosterde aardappeltjes uit de oven. Paneer de schnitzels en bak ze op hoog vuur in een hete pan met zonnebloemolie goudbruin. Aardappeltjes kun je gedurende ca drie kwartier tot een uur in de oven roosteren. Het eerste half uur op 220°. Daarna de oven terugzetten naar 200°. De aardappeltjes kruiden voordat ze in de oven gaan met rozemarijn, oregano en tijm en een eetlepel olijfolie. Na afloop bestrooien met zeezout. Geef er een gemengde salade bij.

Vrijdag 29 maart          Kapsalon 

Vrijdagavond is het snackavond. Vandaag is dat een kapsalon. Rooster aardappeltjes (event. met schil) in de oven. Snijd kipfilet in reepjes en kruid deze met shoarma- of gyroskruiden. Bak het vlees goudbruin in een hete koekenpan. Doe de aardappeltjes samen met het vlees in een ovenbestendige schaal. Leg er eventueel een plak kaas over en laat deze smelten in de oven. Werk de kapsalon af met sla, ui, tomaat en komkommer. Serveer met knoflooksaus of tzatzikiJe kunt eventueel de restjes groente van de ratatouille met het vlees meebakken. 

Voor de lekkere trek         Straciatella cake met een krokant laagje

Voor de lekkere trek is er deze straciatella cake met een krokant laagje.