Koffie drinken – Ook een lekker bakkie?
Gepubliceerd op: 16 september 2021

Drink jij vaak koffie? En wat is daar dan precies de reden voor? Feit is namelijk dat vrijwel niemand koffie meteen bij het allereerste slokje heerlijk vindt. Voor veel mensen geldt dat het een drankje is dat ze hebben moeten leren drinken, waarbij ze niet zelden op zoek zijn gegaan naar manieren van zetten of extra toevoegingen die de koffie voor hen lekkerder maakte.

Als een drankje niet direct naar je smaak is, en je moeite moet doen om het lekker te gaan vinden, waarom drink je het dan nog steeds, zou je zeggen. Nou, daar zijn aardig wat redenen voor!

Omdat het zo gezellig is

Voor veel mensen is koffie een drankje dat ze vooral, of soms zelfs uitsluitend, in gezelschap drinken. Op de werkplek, op visite, tijdens een momentje gezellig bijpraten. Allemaal van die gelegenheden waar koffie bij hoort. Zelfs als je eigenlijk helemaal niet van koffie houdt, ben je geneigd om gezellig een kopje mee te drinken.

Koffie staat voor gezelligheid, al is het maar omdat we allemaal zijn opgegroeid met de reclames van Douwe Egberts die perfect op dat gevoel inspelen. En dat heeft overigens niet alleen met de geur (en zelfs niet alleen met de reclame) te maken: zelfs mensen die niet van koffie houden, kunnen de geur vaak wél waarderen.

Sterker nog, zelf heb ik een tijdje achter de fabriek van Douwe Egberts gewoond. Zelf drink ik geen koffie, maar de als ze koffie aan het branden waren, dan zette ik de ramen open om zoveel mogelijk van de geur op te kunnen snuiven 😀 

Omdat je er wakker door blijft

Nog een goede reden voor veel mensen om koffie te gaan en blijven drinken, is het feit dat je er wakker en scherp door blijft. Toen dat voor het eerst werd ontdekt, doordat iemand op de rauwe pit van een koffievrucht kauwde, viel dat effect direct op. De vrucht was echter zo smerig, dat de ontdekking niet direct op veel enthousiasme kon rekenen.

Pas toen er door drogen en roosteren, en vervolgens vermalen en filteren een manier werd bedacht om van die vrucht een drankje te maken dat wel smakelijk was, viel men in grote getale voor de koffie zoals wij die nu kennen.

Met cafeïne, het stofje dat verantwoordelijk is voor de energie boost waar velen niet zonder kunnen. Tijdens een avondje leren voor een tentamen of een nachtdienst op het werk, kan menigeen niet zonder een aardige voorraad koffiecups!

Omdat het makkelijk te verkrijgen is

Een andere reden om koffie te gaan en blijven drinken, is er eentje waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. Koffie is nu eenmaal heel gemakkelijk te verkrijgen. Overal en altijd, vrijwel overal ter wereld. 

Waar je ook komt is vragen om koffie de normaalste zaak van de wereld, en vaak zal je het zelfs zonder te vragen aangeboden krijgen.

Als niet koffie maar chocolademelk deze rol toebedeeld had gekregen, of thee, was de kans groot dat we dat als ons ‘altijd goed’ drankje waren gaan zien.

Wat is jouw favo drankje? 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X