Waar moet je op letten bij het verkopen van je sieraden?
Gepubliceerd op: 30 april 2022

De gemiddelde Nederlander koopt in zijn leven behoorlijk wat sieraden. In het begin wordt een nieuw sieraad veelvuldig gedragen, maar na verloop van tijd gebeurt dit steeds minder. Op den duur draag je een sieraad misschien wel helemaal niet meer.

Als je inmiddels behoorlijk wat sieraden hebt die je niet meer draagt, kun je ze weggooien. Doe dit niet zonder slag of stoot, want je kunt mogelijk een leuk bedrag overhouden aan de verkoop van sieraden. Wie sieraden gaat verkopen, moet op een aantal zaken letten. 

Is het sieraad van goud of zilver?

Wil je een sieraad met een gouden of zilveren kleur verkopen? Dan stel je mogelijk een hoge prijs vast. Als het om echt goud of zilver gaat is dit je goed recht. Helaas is een sieraad met een gouden of zilveren kleur lang niet altijd gemaakt van echt goud of zilver. In dat geval levert verkoop je een stuk minder op. Reden genoeg om eerst uit te zoeken of het om een gouden of zilveren sieraad gaat voordat je een horloge, ring, ketting, armband of oorbellen te koop aanbiedt.

Als je niet weet hoe je achterhaalt of het om echt goud of zilver gaat, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Je vindt hier ongetwijfeld de nodige manieren waarop je zelf kunt achterhalen of jouw sieraad van goud of zilver is. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een keurmerk. Veel mensen wagen zelf een poging, maar dit raden wij je niet aan. Waarom niet?

Omdat je makkelijk iets over het hoofd ziet. Hierdoor schat je de waarde van een gouden of zilveren sieraad mogelijk (veel) te laag in.

Laat een sieraad taxeren

Wie benieuwd is of zijn gouden of zilveren sieraad geld waard is, kan hem laten taxeren. Je kunt het sieraad meenemen naar de plaatselijke juwelier, maar dit is niet de beste keuze.

Bij een juwelier krijg je over het algemeen namelijk geen eerlijke prijs voor een gouden of zilveren sieraad. Hij wil zelf immers ook nog geld verdienen aan het verkopen van sieraden, waardoor hij een marge aanhoudt. Als je wilt weten of en hoeveel een gouden of zilveren sieraad waard is, kun je deze het beste meenemen naar een expert. De meeste experts taxeren jouw sieraden namelijk kosteloos. Hierdoor krijg je een goede indicatie van de waarde van jouw sieraad.

Waar verkoop je een sieraad?

Heb je een horloge laten taxeren door een expert en blijkt hij veel waard te zijn? Dan wil je hem mogelijk verkopen. Je kunt het horloge te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen of sociale media.

 Online een horloge verkopen heeft alleen niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat je er hier geen eerlijke prijs voor krijgt. Verkoop jouw sieraden daarom liever aan een expert. Zij bieden je namelijk altijd een eerlijke prijs. Als je ingaat op het aanbod, betalen zij je het geboden bedrag bovendien direct contant uit. Hierdoor hoef je nooit te wachten op jouw geld, iets wat wel het geval kan zijn als je online sieraden verkoopt.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X