Voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak staat – voor de liefhebbers – weer voor de deur. Als je één van onze huishoudschema’s volgt hoef je uiteraard niet aan een grote schoonmaak te doen. Alle taken nemen we ook op in onze huishoudschema’s.

Waarom een voorjaarsschoonmaak?

De grote voorjaarsschoonmaak dateert van vroegere jaren en werd traditioneel in het voorjaar gedaan. Vroeger stookte men vooral met behulp van kolenkachels, waren er (nog) geen stofzuigers dus stof had vrij spel. Als dan het voorjaar in aantocht was, werd in praktisch alle huishoudens de grote schoonmaak gehouden. Tegenwoordig is die noodzaak er niet meer, maar het idee dat alles lekker schoon en fris is, is voor veel mensen toch een reden om de voorjaarsschoonmaak in ere te houden.

Ik volg een huishoudschema?

Wanneer je één van onze schema’s volgt is het niet nodig om een aparte voorjaarsschoonmaak te houden. Alle taken staan op z’n tijd ook in alle vier de huishoudschema’s. Maar ga je liever een paar weken flink aan de slag om daarna snel klaar te zijn met de wekelijkse huishoudschema’s? Dan is dat natuurlijk een prima optie, mits je de poetsklussen dan niet dubbel gaat aan pakken door ze bij de voorjaarsschoonmaak te doen en straks ook nog een keer bij de huishoudschema’s 😉

Slim opruimen

Hoe pakken we de grote schoonmaak aan?

We werken niet kamer voor kamer af, maar klus voor klus. Dit werkt praktischer en sneller. Belangrijk is wel dat het huis opgeruimd is. Want je kunt niet goed schoonmaken zolang er van alles en nog wat rondslingert. Dat geeft ergernis, je gaat spullen verplaatsen en dat kost tijd en het frustreert alleen maar. Heb je veel rondslingerende rommel, begin dan eerst met opruimen voordat je gaat schoonmaken

Ben je er klaar voor?

De voorjaarsschoonmaak is een flinke klus. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Als je kleine kinderen hebt kun je die misschien één of meerdere dagen uitbesteden. Dan heb je de handen vrij en kun je flink doorpakken. Je zou de klus ook samen met je partner of een vriendin kunnen klaren, is gezellig en je bent sneller klaar.

Zorg voor aanstekelijke muziek, heb je favoriete snacks klaar staan voor de rustmomenten, pak je opruim- en schoonmaakkit en ga lekker aan de slag. De komende paar maanden staat er elke maandag ( vanaf 6 februari 2017) een nieuwe voorjaarsschoonmaakklus op de site.