Select Page

Hoe vier jij de verjaardagen?

Hoe vier jij de verjaardagen?

Afgelopen week was onze dochter jarig. Normaliter heb ik een hekel aan verjaardagen, voornamelijk die van mezelf. Je wordt ouder, je weet maar nooit wie er nou wel of niet op visite komt, en dan nog maar niet te spreken over de rotzooi die je naderhand hebt. Verjaardagen zijn leuk als je nog kind bent wanneer je je misselijk kan eten aan chips en snoep. Maar zodra je volwassen wordt kom je toch in een andere wereld.

We kwamen op het briljante idee om de verjaardag van dochterlief samen met mijn zus te vieren. Zij zou binnen enkele dagen ook jarig zijn dus dat waren twee vliegen in één klap. Het zou bij haar gevierd worden, dus voor mij sowieso één groot voordeel: geen troep bij mij thuis naderhand. Heerlijk!

Op foto’s ziet het er zo mooi uit!

Ik had de hele week al in mijn hoofd om zelf een taart te maken. Zo’n mierzoete fondant taart die op een afbeelding eruit zien alsof ze met een uurtje te maken zijn. Nou, think again. Ik was blij dat manlief mij rustig hield, want anders had de taart aan de muur gezeten. Ik snap ook echt niet hoe Laura van Laura’s Bakery geen moeite heeft met fondant. Op haar foto’s ziet het er zo “smooth” uit, terwijl bij mij de ene scheur na de andere ontstaat. Uiteindelijk heb ik maar zoveel room gebruikt, dat het er toch nog representatief uitzag. Dankjewel spuitzak.

En dan de hapjes. Mijn zus heeft een tik om alles zo uitgebreid mogelijk te doen. Ze presteert het om een schaal met plakjes ham er super exclusief uit laten te zien. Ik daarentegen kom niet verder dan heel Pinterest af te speuren naar lekkere hapjes en uiteindelijk worden het gevulde eieren. En hoewel mijn zus eten voor een heel weeshuis maakt, heeft zij ten alle tijden een schone keuken, en mijn keuken heeft meer weg van de tweede wereldoorlog. Iets met chaos. Daarom heb ik ook een bordje in de keuken met de tekst: “a clean kitchen is a sign of a wasted life.” Dankjewel Action, voor deze wijze woorden.

‘a clean kitchen is a sign of a wasted life’

En dan de dag van de verjaardag. Dochterlief werd overladen met cadeaus. Mijn taart werd bestempeld als een echte kindertaart, (lees: mier en mierzoet) en ook de gevulde eieren vielen goed in de smaak. Tevreden keek ik naar de gesprekken die werden gevoerd, naar de kinderen die speelden en het innerlijke kind kwam in mij naar boven en at ik mij (bijna) misselijk aan de lekkere hapjes die mijn zus had bereid. En heel egoïstisch kwam even de gedachte in mij naar boven dat ik, wanneer we naar huis gingen, wist dat mijn keuken heerlijk schoon was, en geen troep meer had om op te ruimen.

Tot volgende week. Xxx

 

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X