Verbouwen? Denk eens aan deze aanpassingen
Gepubliceerd op: 22 augustus 2022

Als je je woning gaat verbouwen, is het een grote chaos in huis. Daarom kun je maar beter direct zoveel mogelijk klusjes en aanpassingen voltooien in een keer.

Aan de grote dingen heb je natuurlijk gedacht: je weet precies waar de verbouwing om draait. Maar heb je de volgende zaken ook al overwogen? Lees gauw verder voor de tips.

Kluis in huis

Geld, sieraden, laptops en andere dierbare spullen verstoppen: een kluis in de woning is enorm handig. Je spullen zijn zo beschermd bij brand of inbraak. Om je spullen echt veilig te stellen, is het belangrijk dat de kluis is verankerd. Aan een muur bijvoorbeeld. Dit is nu echt zo’n klus die idealiter direct kan worden meegenomen bij de verbouwing.

Kies goede kluizen uit, in de grootte die jij nodig hebt. Een kluis met een certificaat is een uitstekende optie, om echt uit te kunnen gaan van de hoogwaardige afwerking. Zo is het bij brandwerende kluizen immers wel belangrijk dat er echt geen vuur of rook doorheen komt, om maar iets te noemen. Waar je de kluis plaatst in huis, is ook een aandachtspunt. Denk aan de zolder of slaapkamer!

Koelkast en vaatwasser laten inbouwen

Heb je een keuken waarin de koelkast of de vaatwasser als los onderdeel in de ruimte staat? Hoewel er in principe niets mis mee is, oogt het wel wat rommelig. Bij een verbouwing kun je er daarom meteen aan denken om deze apparaten netjes in te laten bouwen in het aanrecht. Zo zie je er van de buitenkant niets van! Als je de keuken gaat verbouwen, kun je dit uiteraard helemaal goed samenvoegen. Maar ook bij een verbouwing elders in huis of een algemene verbouwing is het een slimme overweging.

Isolatie in huis

In moderne huizen wordt gelukkig al steeds meer aan isolatie gedacht. Maar vergeet dit ook niet mee te nemen als je een oude woning gaat opknappen!

 

Bij de muren, de vloer of het dak: isolatie vergroot je wooncomfort en houdt je energierekening lager. Het is niet de leukste klus om mee aan de slag te gaan, maar belangrijk is het zeker.

Vloerverwarming

Is het geen heerlijk idee om vloerverwarming in huis te hebben? Mocht je er budget voor hebben, dan kun je dit idee direct verwezenlijken. Het biedt comfort en is ook nog eens een betere manier van warmteverspreiding in de woning dan een traditionele verwarming. Een uitstekende keuze dus! Als de woning toch al overhoop gaat, kan dit er wellicht ook meteen nog wel bij.

Inbraakpreventie

Je hoopt het uiteraard nooit mee te maken, maar dat is geen garantie: een inbraak. Indien je woning momenteel nog niet goed beschermd is, kun je direct denken aan inbraakpreventie. Installeer goede sloten, kluizen, hang camera’s op, kies voor een deurbel met besturing en toezicht op afstand, en denk mogelijk aan een alarmsysteem. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen! Zo woon je wel zo prettig in je eigen woning – ook dat is veel waard.

 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X