Select Page

Vakantiestress

Vakantiestress

Mijn hemel, wat was het warm deze week. Het weer overheerste het nieuws, iedereen met camera maakte een foto en plaatste het op facebook in de hoop dat anderen niet wisten dat het mooi weer was. Het is lekker hoor, zo’n warme zomer. Het doet me denken aan films en boeken, waarin geschreven wordt over lange warme zomeravonden, zwoele zomernachten en lange, lange zomers. Ze vergeten er alleen voor het gemak erbij te zetten dat die zwoele zomernachten en lange warme zomeravonden ook zijn keerzijde heeft. Je zweet je een ongeluk en je energielevel duikelt naar beneden.

Maandag was het nog redelijk te doen. En omdat we morgen (zaterdag) op vakantie gaan, kon ik alvast de eerste dingen gaan inpakken. Natuurlijk ben ik een chaoot eerste klas, dus de helft vergat ik al. Mijn ADHD speelde op, en terwijl ik een halve koffer had ingepakt, zag ik dat er ook gestofzuigd moest worden, de wc gepoetst moest worden en de vaatwasser moest worden ingepakt. Eindstand, een halve koffer en ik lag voor apegapen op de bank. Ik had het toen al warm.

Dinsdag was de eerste tropische dag. Ik had me voorgenomen om elke dag een koffer in te pakken en het vakantielijstje af te gaan. Maar voordat het middag was, kon ik geen stap verzetten zonder een zweetdruppeltje te verliezen. En dus besloot ik maar dat het huishouden het beste in de avond gedaan kon worden, juist vanwege de warmte. Maar een van die keerzijdes van die hitte, is dat je er zo uitgeput van wordt. Althans, ik wel. Niet alleen mijn eetlust is weg, zo ook mijn energie. Hoe hoger de temperatuur, hoe lager mijn energie.

Woensdag werd het nog warmer, de eerste dag dat het 35 graden werd. Ik dacht serieus dat ik wegsmolt. De schappen in de winkels waar het ijs in hoort te liggen waren leeg en het zwembad in mijn tuin was mijn enigste verkoeling. De vakantie? Ik dacht er wel aan, maar meer om het feit dat ik er zin in had. Mijn zin om in te pakken en mijn lijstje af te gaan, was totaal weg. Net zoals het huishouden. Het idee om ’s ochtends te beginnen en ’s avonds af te maken, was geen goed idee. Er kwam namelijk helemaal niks van. Alleen een paar wasjes draaien, stofzuigen, de vaat en nou ja, dat was het wel zo’n beetje.

Donderdag begon de tijd toch wel te dringen wat het inpakken betreft. Het werd wederom warm en het was 36 graden. Ik met een koude, natte handdoek om mijn nek alles inpakken. Alles zo snel mogelijk, want ik wist niet hoe snel ik mijn zwembad in kon. Mijn motto was: keep calm en zweet you the pleuris. Nou, dat zweten is wel gelukt.

Vandaag werd het de warmste dag. Nou ik heb het geweten. Ik heb letterlijk niks gedaan. Het enige wat ik heb gedaan was naar het dorp gaan. Het was om 10.30 al 30 graden. En de hele tijd dacht ik bij mezelf: moet ik de rest niet gaan inpakken? Zou ik niet eens mijn vakantielijstje afgaan? Maar, het water riep mij gewoon, en ben met de kinderen het zwembad ingegaan. Met het gevolg dat ik heerlijk verbrand ben. En het inpakken? Uiteindelijk wel goed gekomen. Ik heb een schat van een man die mij super goed helpt. Maar ik weet zeker, dat wanneer we op de camping aankomen, ik toch weer wat vergeten ben.

Tot volgende week. xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X