Drie tips hoe je de tuin dit voorjaar kunt omtoveren
Gepubliceerd op: 6 april 2022

Voorjaar staat natuurlijk helemaal in het teken van de lente. In de lente begint alles weer te bloeien en de zon is weer vaker te zien.

Dit betekent voor veel mensen dat het tijd wordt om hun tijd door te brengen in de tuin. Na een paar koude maanden is de kans groot dat de tuin er niet meer zo gezellig uitziet. In dat geval wordt het tijd om de tuin aan te pakken. Heb je geen idee waar je moet beginnen? We geven je hieronder drie handige tips.

Begin bij het begin

Voordat je de tuin daadwerkelijk gaat omtoveren, is het belangrijk dat je bij het begin begint. Dit betekent dat je eerst de tuin eens grondig moet schoonmaken. Waarschijnlijk zit je tuin na al die maanden weer helemaal vol met onkruid en andere onnodige dingen. Tegenwoordig bestaan er genoeg handige trucjes die je kan gebruiken om van het onkruid af te komen.

Als je echt niets hebt gedaan aan de tuin, zal je wellicht nog bladeren tegenkomen. Zorg ervoor dat je die weghaalt voordat je de tuin gaat aanpakken. Verder kan je een hogedrukspuit aanschaffen of van iemand lenen. Hiermee kan je de tegels in de tuin prachtig schoon krijgen. De tuin veranderen zal simpelweg een stuk makkelijker zijn als je alles goed hebt schoongemaakt.

Gezellige planten

De beste manier om de tuin eens helemaal om te toveren, is door meer planten en bloemen te planten in de tuin. Je kan dit op meerdere manieren doen. Op het moment dat je alleen tegels hebt, kan je natuurlijk potten aanschaffen waar je de planten en bloemen in kan zetten. Zorg er wel voor dat je potgrond koopt. Tuinaarde is bedoeld voor ander gebruik.

Heb je niet alleen tegels in de tuin? Dan kan je bijvoorbeeld de oude planten verwijderen. Zo maak je weer plek voor nieuwe planten en bloemen.

Het is wel belangrijk dat je bij het kiezen rekening houdt met de plek waar de planten komen te staan. Is het een zonnige plek, half schaduw of komt er misschien op dat stukje tuin helemaal geen zon?

Knusse verlichting

Steeds meer huishoudens houden zich bezig met de verlichting in het huis. Dit komt door de opkomst van slimme verlichting waardoor het mogelijk wordt om de verlichting te besturen met een applicatie. Dit wordt vooral thuis gebruikt, maar je kan dit natuurlijk ook gebruiken in de tuin. Hiermee kan je voor een hele gezellige sfeer zorgen in de tuin.

Het is dan wel belangrijk dat je verlichting aanschaft die daadwerkelijk buiten kan worden geplaatst. Let hier dus goed op tijdens het shoppen. 

 Op deze manier kan je samen met alle vrienden en familie genieten van gezellige avonden in de tuin.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

  1. Emma

    Mijn vriend en ik zijn net verhuisd en willen de tuin aanpakken. We weten nog niet zeker of we dit zelf willen doen of dat we een vakkundige hovenier inschakelen. Ik vind het een goede tip om rekening te houden met de plek waar planten komen, of de planten graag in de zon staan of niet. Een hovenier weet wat de goede plaats is voor verschillende planten. We zullen er nog eens over nadenken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X