Select Page

The one with the verdwenen knijpers

The one with the verdwenen knijpers

Wie Friends kijkt, kent ook de personages. Neem nou Monica Geller. Midden twintig en enorm neurotisch. En God wat ben ik af en toe enorm jaloers op haar neurotische trekken. Soms zie je voorbij komen hoe netjes ze het wilt hebben, alles goed gesorteerd en ga zo maar door. Hoe fijn zou het zijn als ik dat ook zou kunnen zijn, of nog beter, dat ik zo kan worden? Wat zou mijn huis dan opgeruimd en netjes zijn. Nooit meer rommel, altijd schone ramen zonder strepen. Ik ga naar Google en typ in: “Hoe wordt je neurotisch?”

Geloof het of niet, maar er wordt serieus naar die term gezocht. Ik zucht opgelucht, want ik ben blij dat ik schijnbaar niet de enige ben met dit ietwat rare trekje. Helaas kom ik niet ver. Het enige lichtpuntje is een link naar de Volkskrant waarin staat dat alle mensen wel wat meer neurotisch mogen zijn. Ik juich vanbinnen.

‘5 knijpers bungelen zielig en eenzaam aan de waslijn’

Terwijl ik een dag later de was ophang, denk ik nog steeds terug aan mijn zoekopdracht. Want als ik wat meer Monica Geller zou zijn, zou ik namelijk mijn knijpers niet meer kwijtraken. Verbaasd kijk ik om mij heen. Hoe kan dit nu weer gebeuren? Vorige week nieuwe knijpers gekocht, zelfs wat duurdere onder het mom van: ze zijn beter en dus ben ik er ook zuiniger op. Maar nee, 5 knijpers bungelen zielig en eenzaam aan de waslijn. Mijn humeur daalt met rasse schreden. Hoe ga ik dit nou weer oplossen? Het waait, dus als ik de handdoeken zonder knijpers ophang, ligt alles weer op de grond. Geen optie dus. Een betere optie is opnieuw naar de Action te gaan. Mijn humeur wordt meteen beter.

Ik wil Monica Geller zijn!

Zodra ik de Action binnenloop lijkt het alsof mijn geheugen mij in de steek laat, want wat ik moet halen ben ik alweer vergeten. Verleidelijk kijken alle hebbedingetjes mij aan en hoor ik ze mij gewoon roepen. Geurkaarsen, goedkope washandjes, vaasjes en wasverzachter komen in het mandje terecht. De stelling met de lekkere dingetjes loop ik voorbij en ik geef mezelf een schouderklopje. Ik reken af bij de kassa, kom tot de conclusie dat ik toch wat meer kwijt was dan ik had gedacht, en fiets naar huis. Maar zodra ik de tuin inloop weet ik al genoeg. Ik ben de knijpers vergeten.

Ik wil echt Monica Geller zijn. Zij zou een briefje maken waarop staat wat ze moet kopen, en alleen datgene daadwerkelijk halen. Google is mijn beste vriend. “Hoe wordt je Monica Geller?” *Delete* “Hoe wordt ik een goede huisvrouw?” *Delete* Ik leg mijn telefoon aan de kant en geef mezelf over aan een seizoen Friends op Netflix. Het huishouden komt later wel.

Tot volgende week. xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X