Terrasoverkapping in de tuin?
Gepubliceerd op: 23 januari 2023

Het is een populaire toevoeging aan de tuin: een terrasoverkapping. Zit je er ook aan te denken? Het is zeker een goed idee om voor zo’n overkapping te kiezen.

Er zitten verschillende voordelen aan, die we in dít artikel aan je uitleggen.

Hele jaar buiten zitten

We hebben vaak het idee dat we enkel in de lente en zomer in de tuin kunnen zitten. Met een goede terrasoverkapping rek je dat wat verder uit: je kunt ook in de tuin vertoeven als het frisser is. Je zit namelijk veel meer uit de wind en regen. Dat niet alleen: je kunt tevens een heater of andere vorm van verwarming toevoegen aan de overkapping. Zo blijft het klimaat hier al helemaal aangenaam. Het is heerlijk om zo vaak mogelijk buiten te zitten – maak het dus zeker mogelijk met een overkapping.

Voordeel in elk seizoen

De overkapping biedt je eigenlijk voordelen in elk seizoen. Als het fris is, dan zit je dus beter beschut. Maar het werkt ook andersom: op warme dagen heb je een schaduwrijk plekje in de tuin, om je onder terug te trekken. Zo zie je maar: een terrasoverkapping komt het hele jaar lang van pas.

Meer karakter in de tuin

Vind je dat je tuin er wat kaal of leeg uitziet? Ook daar maakt een terrasoverkapping verschil in: je voegt karakter toe aan je tuin. Het is namelijk best een grote, opvallende toevoeging – en dat springt in het oog. Precies zoals wenselijk is! Denk natuurlijk goed na over de plaatsing van de overkapping in de tuin. Wil je ‘m direct naast de buitenmuur hebben? Of juist tegen de schutting? En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Het telt allemaal mee voor de uiteindelijke look.

Verschillende looks om uit te kiezen

Hoe de overkapping er precies uit komt te zien in de tuin? Ook hier heb je een heleboel mogelijkheden in. Bij Van Kooten Tuin en Buitenleven vind je overkappingen van hout of juist aluminium, in allerlei stijlen. Ga op zoek naar een overkapping passend bij jouw tuin. Van klassiek tot modern, van lichtkleurig tot donkerkleurig – er is altijd iets te vinden. Hout staat stijlvol en tijdloos, maar aluminium is juist weer meer eigentijds. Op die manier kun je alle looks afwegen om tot de perfecte keuze te komen.

Gezellige zithoek maken

Mist de zithoek in je tuin nog wat gezelligheid? Dat is jammer. Dit is immers het centrale punt in je tuin. Met een overkapping maak je er nog meer een centraal punt van: het is meteen een duidelijkere hoek. Hierbinnen kun je voor een sfeervolle inrichting gaan. Plaats er mooie meubels, hang lampjes op aan het plafond, zorg voor groen en zet er wat accessoires neer. Pak vooral uit! Je kunt het als een soort tweede woonkamer zien, waar een gezellige inrichting een hoofdrol speelt.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X