Superpoets van Slim Huishouden

Wat wordt er schoongemaakt?

SuperPoets van Slim Huishouden

Als je één van onze huishoudschema’s volgt dan zal je regelmatig de term SuperPoets voorbij zien komen. Maar wat houdt dat nu precies in? Wat wordt er schoongemaakt bij de superpoets? 

Met meer precisie schoonmaken

De wekelijkse opfrisbeurten zijn bedoeld om je huis opgeruimd en schoon te houden. Maar dat hoeft echt niet elke week grondig te gebeuren. Gewoon globaal afstoffen en/of klamvochtig afnemen is voldoende. Maar één keer in de zoveel weken is het wel fijn als de boel wat grondiger wordt schoongemaakt. 

Dat betekent dat er bij de superpoets nu alle hoekjes en gaatjes geraakt worden die tijdens de wekelijkse opfrisbeurt er vaak bij in schieten. Je gaat dus geen extra dingen schoonmaken, maar alleen die zaken die je tijdens de wekelijkse opfrisbeurt tegenkomt. Bijvoorbeeld bij de tegels achter het aanrecht, deze sop je nu helemaal i.p.v. er snel een doekje overheen te halen. Maar je maakt niet de voeg- en kitranden schoon, dat is weer een aparte poetsklus. De tegels in de badkamer en wc zijn ook aparte poetsklussen.

Heb je in de woonkamer een dressoir staan, dan verzamel je de spullen die erop staan en neem je daarna de bovenkant van het dressoir helemaal af. De accessoires  neem je nu snel af (bij een andere poetsklus worden de accessoires apart schoongemaakt) en zet je weer terug. 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

Pin It on Pinterest

X