Slim Huishouden app

Het stond indertijd al enige tijd op ons wensenlijstje: een Slim Huishouden app. En die app is er inmiddels al een paar jaar en daar zijn wij nog steeds heel blij mee. Hoewel er ook wat minpuntjes aan de huidige app kleven. Maar daar wordt – als alles goed gaat – komend jaar (2021) aan gewerkt!

Onze eerste app werd in februari 2017 gelanceerd. Dit was een eenvoudige app waar je onze verschillende huishoudschema’s kon inzien en waarin we tips konden delen. Het eerste jaar hebben we de app gemaakt met behulp van Appmachine.com. Dat was namelijk het meest voordelig om te kijken of er daadwerkelijk behoefte aan een Slim Huishouden app was. En dat bleek inderdaad zo te zijn!

Vanaf de zomer 2017 zijn we in gesprek gegaan met verschillende appbouwers. We schrokken wel van de prijzen. Want er hing namelijk een fiks prijskaartje aan het laten bouwen van een app. Dat varieerde tussen de € 5.000,00 en € 10.000,00 excl. de b.t.w. En dan waren niet eens al onze wensen gerealiseerd. We hebben toen gekozen voor een app waarbij mensen de gedane klusjes konden afvinken en zelf taken konden toevoegen en/of verwijderen. Om de huishoudelijke klussen binnen één gezin te delen, zou dan in een latere versie worden opgenomen. En dat gold ook voor onze andere wensen.

Slim Huishouden app 2.0

In februari 2018 hebben we onze Slim Huishouden app 2.0 gelanceerd, waarin je taken zelf kunt toevoegen en/of verwijderen. Vanaf het begin heeft de app kuren vertoond welke helaas niet altijd door de appbouwer zijn opgelost. De app is ook nog steeds niet compleet, want een overzicht van de wekelijkse poetsklusjes mist nog steeds. Ook het versturen van push berichten is helaas nog steeds niet mogelijk.

We krijgen soms meldingen van gebruikers dat de app niet ververst, terwijl we diezelfde week van andere gebruikers de melding krijgen dat de app bij hen nu wel weer ververst. We hebben eigenlijk geen idee wat de reden hiervan is en de appbouwer geeft hier ook geen antwoord op. We denken nu zelf dat dit wellicht komt doordat de app achter de website is gebouwd. Maar zeker weten doen we het niet. Op dit moment hebben we eigenlijk geen zin om geld neer te tellen om deze app te updaten. Vanaf het allereerste begin heeft de app namelijk kuren vertoond en het is maar de vraag of de appbouwer dit goed kan oplossen.

Een nieuwe app bouwen

Daarom was het voor ons een hele aangename verrassing dat onze technische man nu zelf de kennis bezit om een app te bouwen. Hij doet dit samen met een groepje techneuten en zij zijn momenteel bezig om een nieuwe app te bouwen die dezelfde functies heeft als de huidige app. En dan kunnen we eindelijk de pushberichten versturen en staan ook de wekelijkse klusjes op de Slim Huishouden app. Als het allemaal goed gaat, dan wordt deze app ergens in 2021 uitgebracht. Daarna (afhankelijk van het prijskaartje) worden er dan nieuwe functies aan de app gekoppeld, zoals de app delen binnen één gezin.

Het zou kunnen dat er straks een gratis versie van de app is en een betaalde versie. In de gratis versie kun je dan de taken afvinken en zelf taken toevoegen en/of verwijderen. In de betaalde versie heb je dan de extra functies zoals de taken delen binnen het gezin.

Welke functie wil je graag terugzien in de nieuwe app?

Heb je een suggestie voor een functie of een aanvulling die je nu nog mist? Laat het ons weten en stuur een berichtjeWant per slot van rekening is de app er voor jullie!

Download de Slim Huishouden app in de Appstore of de Google Playstore
Pin It on Pinterest

X