Slapen op water voor een prettige en optimale nachtrust
Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Voor veel mensen kan het interessant zijn om een waterbed te overwegen. Heb je bijvoorbeeld last van veel stress, slaapproblemen of rugklachten?  Dan kan slapen op water een goede uitkomst zijn.

Liggen op water werkt kalmerend en bevordert de nachtrust, omdat je comfortabel ligt en de matras zich met de flexibiliteit van het water vanzelf aanpast naar de vormen van je lichaam. Ook kan een waterbed pijnklachten aan de rug of spieren helpen te voorkomen of verminderen, vanwege het verwarmende aspect en de optimale ondersteuning van de ruggengraat.

Dieper slapen

Als je slaapt op een watermatras merk je meteen dat je minder moeite hebt om een prettige houding te vinden, omdat de matras zich onmiddellijk naar je lichaam vormt. Dit maakt het inslapen al gemakkelijker, maar voorkomt ook dat je gedurende de nacht meerdere keren wakker wordt omdat je bijvoorbeeld in een verkeerde houding hebt gelegen.

Bij een waterbed wordt je lichaamsgewicht evenwichtig verdeeld over het matras en worden de drukpunten ontlast, wat maakt dat de bloedsomloop en zenuwbanen in het lichaam niet kunnen worden afgekneld. Dit zorgt ervoor dat je slaapcyclus niet tussendoor wordt verstoord, en dat je de hele nacht diep doorslaapt en uitgerust wakker wordt.

Goede oplossing tegen rugproblemen

Een waterbed kopen wordt vaak aangeraden door fysiotherapeuten aan mensen met reumatische aandoeningen zoals artrose of fibromyalgie, of bijvoorbeeld aan mensen met een hernia of een stijve nek. De ondersteuning die een watermatras aan de ruggengraat en de wervelkolom biedt, voorkomt meer pijnklachten en kan een goede uitkomst zijn om ondanks de pijn toch goed in te kunnen slapen. Daarbij kun je het matras instellen op je gewenste temperatuur. De warmte werkt pijnverlichtend en kan daarom extra prettig zijn voor mensen met chronische pijn.

Maximaal comfort

Misschien heb je geen last van fysieke klachten, maar ben je wel een moeilijke slaper of heb je moeite met ontspannen en loslaten. 

 Ook voor mensen die vaak slaapproblemen hebben vanwege bijvoorbeeld stress of onrust, is een waterbed een goede uitkomst omdat het bed de slaapkwaliteit hoe dan ook verbetert. De warmte is behaaglijk en geeft je spieren de ontspanning die het lichaam nodig heeft om in korte tijd in slaap te kunnen vallen. Het optimale comfort van een waterbed zorgt voor maximale rust en ontspanning gedurende de nacht, wat maakt dat je je overdag ook een stuk fitter voelt en in balans blijft.

Temperatuur reguleren

Je lichaam heeft tijdens de nacht belang bij een constante temperatuur, zodat het niet te veel moeite hoeft te doen om op te warmen of af te koelen. Dit kost namelijk te veel energie. Een waterbed zorgt ervoor dat de temperatuur in bed de hele nacht gelijk blijft, waardoor je lichaam niet steeds bezig is de juiste temperatuur te vinden.

Kortom: een waterbed is de perfecte uitkomst voor een optimale nachtrust!
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X