Sinterklaasstress
Sinterklaasstress bij kinderen
Gepubliceerd op: 1 november 2019

Met de komst van Sinterklaas breekt er voor kinderen een superspannende tijd aan. Aan de ene kant betekent Sinterklaas pret maken en cadeautjes uitpakken, maar aan de andere kant kan het ook een hoop onrust met zich meebrengen. Piet is voor sommigen toch wel een beetje eng, alle spannende gebeurtenissen van Sinterklaas op televisie, het maakt dat kinderen toch wat onrustiger zijn, druk gedrag vertonen en niet altijd even goed kunnen slapen. Door bijvoorbeeld een kalender te maken kan je de Sinterklaasstress van je kind al verminderen.

Maak een kalender

Wanneer je een kalender maakt en daarop alle activiteiten zet zoals: schoentje zetten, samen iets lekkers maken, naar een sinterklaasfilm, Sint komt op bezoek creëer je een stuk rust. Je kind weet waar het aan toe is en hoeveel nachtjes slapen het duurt voordat er bijvoorbeeld een schoen gezet mag worden. Maak een duidelijke keuze in de hoeveelheid aan activiteiten. Je hoeft niet aan alles mee te doen. Kinderen hebben ook tijd nodig om hun belevenissen te verwerken.

Hoe vaak mag jouw kind een schoentje zetten? Hier geven wij wij wat tips. Ook kan je deze leuke Sint Schoen Kalender downloaden. 

Sinterklaasstress

Wanneer je kind bang is voor Sinterklaas en/of Piet, dwing het dan niet om Sint of Piet toch een handje te geven of op schoot te komen. Beter is het ook om Sint en Piet niet als boeman achter de hand te houden. Benadruk het positieve van Sinterklaas en zijn pieten en vermijd uitspraken die je kinderen bang kunnen maken zoals ‘stoute kinderen gaan mee naar Spanje.’
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Pin It on Pinterest

X