Select Page

Sinterklaasperikelen

Sinterklaasperikelen

Ik sta voor de schappen vol met speelgoed. Van high-tech robots tot rare beesten in eieren. Met het verlanglijstje voor mijn neus bereken ik dat mijn budget niet toereikend is voor alle eisen die mijn kinderen stellen. Want tja, Pietje krijgt een playstation en Marietje krijgt de nieuwste Hatchimal. En als sinterklaas wel zoveel geld heeft voor hun, waarom dan niet voor ons? Aldus de scherpe analyse van mijn kinderen. Dus ik heb er maar voor gezorgd dat ze een nieuw verlanglijstje gingen maken. Want sinterklaas kon écht niet alles betalen.

Maar hoe makkelijk het allemaal ging, de voorgaande jaren, hoe achterdochtiger ze werden dit jaar. Dochterlief tijdens de intocht in ons dorp:

Mama, dat is niet de echte sinterklaas!

Ik: hoezo niet?

Deze ziet er heel anders uit dan op tv!

Ik: ja hij heeft misschien een andere mijter op, maar die moet ook gewassen worden.

Neeeeeee, zijn gezicht ziet er anders uit!

Tja, en ik kan in deze magische tijd moeilijk vertellen dat sinterklaas op tv eigenlijk Kees uit Flodder is, en de sinterklaas uit ons dorp enkel een lokale bekendheid. Bekend onder de dorpsbewoners dan. Dus maar uitgelegd dat sinterklaas hulpsinterklazen heeft, want hij kan niet overal in het land zijn. Eigenlijk klonk dat veel logischer dan mijn mijterverhaal.

Gelukkig had ik al een aantal weken de cadeaus in huis, dus ik was er zeker van dat ze niks te kort kwamen. Alles tijdens schooltijd ingepakt en een foto naar manlief gestuurd om te laten zien dat alles klaar was.

Een week later komt dochterlief van oma thuis. Ze had haar tablet mee zodat ze daar wat te doen had. En daar kwam het.

Mama?

Ja?

Ik zag op m’n tablet een foto met allemaal cadeaus op tafel!

(hersenen draaien overuren)

Oja? Waar is die foto gemaakt dan?

Ja, hier, op tafel!

Laat ik dus diezelfde week een nieuw geheugenkaartje hebben gekocht met 64gb, waar ik al mijn foto’s op heb gezet. Dat geheugenkaartje had ik dus in de tablet gedaan, zodat de tablet meer geheugen had om spelletjes te installeren. En zo nieuwsgierig als altijd, vond mevrouw het nodig alle foto’s eens te bekijken. Dus maar een onsamenhangend verhaal opgehangen dat zwarte Piet misschien zijn cadeaus hier heeft ingepakt. Ze keek me sceptisch aan. Ik ben géén geboren leugenaar.

Tot volgende week. Xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X