Select Page

Moet ik echt regelmatig stofzuigen? Jazeker, dit zijn de redenen!

Moet ik echt regelmatig stofzuigen? Jazeker, dit zijn de redenen!

Misschien niet je meest favoriete huishoudelijke bezigheid maar toch moet het regelmatig gebeuren: stofzuigen. Maar waarom dan eigenlijk precies? Huishouden op Orde zet een paar redenen voor je op een rijtje:

 1. Dit is natuurlijk een inkopper: met stofzuigen verwijder je stof, haren en vuiligheid. Kortom, je huis wordt er lekker schoon van!
 2. Je krijgt je portie dagelijkse lichaamsbeweging. Met een half uur intensief stofzuigen verbrand je toch al snel 120 calorieën. Dus niet overal langs, maar til ook spullen op en vergeet de hoekjes niet.
 3. Als je regelmatig stofzuigt is het makkelijker om het stof weg te houden. Doe je dit namelijk niet, dan ontstaan er steeds meer plekken waar stof zich verzamelt. Met als gevolg dat je langer bezig bent dan wanneer je regelmatig even de stofzuiger uit de kast pakt. Denk bijvoorbeeld aan wolken stof onder de bank, je bed of in de hoek van de kamer.
 4. Een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een aangename leefomgeving. Want wie wil er nou niet in een schoon huis wonen?
 5. Je wordt blij van stofzuigen! Je denk misschien van niet als je eraan moet beginnen, maar denk eens aan het gevoel als je klaar bent en alles er weer fris en schoon uitziet.

En voor wie echt geen zin heeft om die stofzuiger uit de kast te halen: overweeg om een robotstofzuiger te kopen. Zelfs als je niet thuis bent worden je vloeren automatisch gezogen 😉

Hoeveel keer stofzuig jij in de week?
About The Author

Marianne

Hallo, ik ben Marianne Bodenstaff, 45 jaar, samenwonend met Mark en onze drie kinderen in Waddinxveen (Zuid-Holland). Ik ben opruimcoach en budgetcoach bij Huishouden op Orde. Je kunt een mailtje sturen naar info@huishoudenoporde.nl of me bellen op 06 – 44 954 250.

2 Comments

 1. Leon de Leeuw

  Interessant, maar nu weet ik nog niet hoe vaak gestofzuigd moet worden.

  Antwoord
  • redactie

   Dat hangt van jouw persoonlijk omstandigheden af. Heb je kleine kinderen en/of huisdieren dan zul je vaker moeten stofzuigen dan wanneer je alleen woont.

   Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X