Pitabroodje met kip

Gehaktbrood is geen brood, al doet de naam anders vermoeden. Waarschijnlijk dankt het de naam aan de vorm die op een brood lijkt. Het is weer eens wat anders dan de klassieke gehaktbal. Je kunt variëren met verschillende groentes, kruiden, specerijen, kaas, olijven enzovoort.

Wanneer je het gehaktbrood met bacon of ontbijtspek bekleed, blijft het brood lekker sappig. Je kunt het gehaktbrood warm eten, maar ook koud en het is ook lekker voor op de boterham.

En zo maak je het gehaktbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Bakplaat

  • Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.

Groente  

  • Snijd alle groenten fijn.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Bak de groente gedurende enkele minuten in wat olijfolie voor.

Brood

  • Verkruimel de ca 8 sneetjes brood met behulp van een keukenmachine.
  • Laat het minimaal 10 minuten weken in wat melk.

Gehakt

  • Doe het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten en een ei toe.
  • Voeg de tomatenketchup, de mosterd, vers gemalen peper en zout, tijm, rozemarijn en oregano toe.
  • Doe de geweekte broodkruimels erbij.
  • Meng dit alles met de hand goed door elkaar.

Oven

  • Vorm het gehaktmengsel op een met bakpapier bekleed bakplaat tot de vorm van een vloerbrood.
  • Zet het gedurende 40 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven totdat het gehaktbrood gaar is.
  • Dep af en toe wat vet weg wat op het bakpapier terechtkomt.

Serveertips

  • Serveer het gehaktbrood bij de warme maaltijd of gebruik het koud bij de lunch. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

cake met kersen

Print Friendly, PDF & Email