pasta met tomaat, basilicum en feta
Pasta met tomaat, basilicum en feta – Vegetarisch
Gepubliceerd op: 3 januari 2021

Twee van mijn voornemens dit jaar zijn om gezonder te gaan koken en om meer recepten op de website te plaatsen. En dit kan natuurlijk goed samen gecombineerd worden. Op nieuwjaarsdag stond dit vegetarische pastagerecht bij ons op het menu. Het is een simpel gerecht en snel klaar te maken. Het staat binnen 20 minuten op tafel en dat is ideaal als je weinig tijd hebt. 

De pastasaus bestaat uit een rode pesto. Omdat er hier nog een bakje half zongedroogde tomaatjes in de koelkast lag heb ik dit gebruikt. De zongedroogde tomaatjes zijn in een hakmolen fijngemalen samen met 1 eetlepel extra vierge olijfolie, 2 takjes basilicum en een klein handje geraspte pana gradano. Als je geen stukje kaas of geraspte kaas in huis hebt, dan hoef je dat niet speciaal te kopen voor dit gerecht. Er ligt hier bijna standaard een stukje grana padano in de koelkast. Het is een ideale kaas om gerechten net dat beetje extra te geven.

Afhankelijk van welke ingrediënten je kiest en waar je de boodschappen doet kun je dit gerecht bereiden vanaf ca € 7,00 voor 4 personen. De rode pesto komt uit een potje van de Lidl (heeft een relatief goede pestosmaak), een ui i.p.v. de bosuitjes, paprika, tomaat en courgette bij een Turkse groentenwinkel. 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

→   400 gram (volkoren) pasta bijv. penne of fusilli

→   150 gram rode pesto of een bakje (ca 130 gram) (half) zongedroogde tomaatjes (plus 1 el extra vierge olijfolie, 3 takjes basilicum en event, klein handje geraspte kaas)

→   4 grote tomaten

→   1 courgette

→   1 rode (punt)paprika

→   200 gram feta

→   10 gram basilicum

→   1 eetlepel olijfolie

→   peper en zout

 

En zo bereid je de pasta met tomaat, basilicum en feta:

 

1.  Zet alles klaar wat je nodig hebt inclusief al het keukengerei.

2.  Zet het water op voor de pasta en voeg hieraan een theelepel zout toe. Gebruik voor elke 100 gram pasta 1 liter water. Wanneer je een deksel op de pan doet kookt het water sneller of kook het water voor in de waterkoker.

3.  Snijd de bosuitjes in ringen of hak een ui fijn. Verwijder het lelijke groen van de bosuitjes en snijd het kontje eraf. Je begint bij het witte deel, dit snijd je in kleine ringetjes, het groene deel kun je wat grover snijden.

4.  Ontvel de tomaten. Kook water in de waterkoker. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in met een scherp mesje. Leg de tomaten in een kom en vul deze met het kokende water. Laat dit ca een minuutje staan. Daarna de tomaten afspoelen onder koud water. Daarna kun je makkelijk het velletje verwijderen.

5.  Snijd de tomaat, courgette en paprika in blokjes.

6.  Als het water kookt doe dan de pasta in de pan. Zet het vuur laag als het water weer aan de kook is. Roer geregeld door de pasta.

7.  Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok (op hoog vuur) en roerbak hierin de ui gedurende ca 2 minuutjes (op half hoog vuur). Als je bosui hebt dan kun je dit tegelijk met de andere groenten roerbakken dus de bosui gaat niet eerder in de pan.

8.  Voeg de andere groenten toe en roerbak dit gedurende ca 4 tot 5 minuten (op half hoog vuur).

9.  Als je zongedroogde tomaatjes gebruikt dan kun je dit samen met de takjes basilicum en extra vierge olijfolie en eventueel wat geraspte kaas fijnmaken in de hakmolen.

10,  Als de pasta al dente is gekookt deze afgieten.

11.  Door de warme pasta de rode pesto of de tomatenmix roeren.

12.  Roer de pasta door de groenten en draai het vuur uit.

13.  Scheur de blaadjes basilicum in repen en meng dit door de pasta.

14.  Tot slot verkruimel je de feta boven de pasta.

15.  Nu nog proeven en eventueel verder op smaak brengen met wat peper en/of zout.

Serveer de pasta met een groene salade waarover je nog wat feta verkruimeld. Bon appetit!

 

 




Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X