Een pannenkoekenbeslag is heel makkelijk zelf te maken. In plaats van een pak pannenkoekenmix te openen, weeg je 400 gram bloem af. Je voegt de melk en eieren toe en je hebt een pannenkoeken basisbeslag. 

Pannenkoeken of flensjes zijn gewoon altijd lekker. Je kunt ze met poedersuiker of stroop besmeren. Maar met een hartige vulling zijn ze zeker net zo lekker.

Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoek met shoarma, stoofvlees of met kaas, salami en tomaat. Je kunt eindeloos variëren.

Wat is jouw favoriete beleg voor op of in een pannenkoek?

En zo maak je het pannenkoeken basisbeslag

Pannenkoek basisbeslag

  • Weeg 400 gram bloem af.
  • Doe de bloem samen met een snufje zout in een kom en giet er ca 600 ml melk bij.
  • Roer of klop dit tot een glad beslag.
  • Werk er vervolgens stuk voor stuk de eieren door.
  • Als laatste giet je de rest van de melk beetje voor beetje erbij.
  • Nog even roeren of kloppen en klaar is je pannenkoekenbeslag.
  • Laat het beslag minimaal 15 minuutjes op kamertemperatuur rusten.

Pannenkoeken bakken

  • Verhit een koekenpan op hoog vuur.
  • Als de pan heet is een beetje bakboter in de pan doen.
  • Wacht tot het schuim van de boter bijna weg is.
  • Giet met behulp van een soeplepel pannenkoekenbeslag in de pan, zodat de hele bodem bedekt is.
  • Bak de pannenkoeken op hoog vuur om en om goudbruin. Als het erg hard gaat, temper het vuur dan een beetje.