Opruimkit
Gepubliceerd op: 30 januari 2017

Opruimkit

Om goed te kunnen opruimen is het handig een aantal zaken bij de hand hebben. Het is vervelend wanneer je er halverwege een klus achterkomt dat je niet alles in huis hebt, waardoor je de taak op dat moment niet kunt afronden. Wees voorbereid en stel een eigen opruimkit samen.

Opruimkit

Voor het opruimen van je huis en garage/schuur is het handig wanneer je van deze zaken voldoende op voorraad hebt. Je kunt je opruimkit natuurlijk naar eigen wens aanpassen.
  • Kookwekker
  • Vuilniszakken
  • Dozen of kratten
  • Opruimmand
  • Viltstift, plakband, pen en papier
  • (Spuit)fles allesreiniger en een emmer
  • (Microvezel)doekjes
  • Stofzuiger en stofzuigzakken

Slim opruimen

Kookwekker

Een kookwekker is een handig apparaatje om je te helpen bij het opruimen en schoonmaken. Je stelt de maximumtijd in die je wilt besteden aan het opruimen en als de wekker gaat, ruim je alles op en ben je klaar. Of heb je net even geen zin en je zet dan toch die wekker op 15 minuutjes, dan heb je dat kwartiertje toch maar extra meegepakt.

Vuilniszakken, dozen en een  opruimmand

Vuilniszakken om rommel definitief uit je huis te verwijderen.

In ieder geval een viertal dozen of kratten om je spullen in te kunnen sorteren. De eerste doos is bedoeld voor spullen die in het vertrek blijven waar je aan het opruimen bent. De tweede doos is bedoeld voor zaken die mogen blijven maar elders in huis een plekje krijgen. De derde doos berg je de twijfelgevallen in op. En de vierde doos is bestemd voor wat je weggeeft, wil verkopen etc. Hiervoor kun je uiteraard voor iedere bestemming een doos pakken.

In plaats van dozen die je van de supermarkt meeneemt, kun je bijvoorbeeld ook voor inklapbare kratten kiezen. Het is maar net wat je gemakkelijker vindt werken.

Een opruimmand om je dagelijkse opruimrondje mee te doen  leestip

Viltstift, pen en papier

Met de viltstift kun je op iedere doos de bestemming opschrijven. Gebruik je kratten dan schrijf je het op papier en plak je het op de krat vast met plakband.

Als je iets tegenkomt waar je nog actie op moet ondernemen, bijvoorbeeld iets maken, schrijf het dan op dan vergeet je het niet. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je die actie ook werkelijk onderneemt, anders heeft het bewaren echt geen zin en dan mag het voorwerp naar de vuilniszak!

Allesreiniger, sopdoekje en een emmer

Als je een plek helemaal hebt opgeruimd is het natuurlijk prettig om het eens flink schoon te maken. Zorg dat je altijd je favoriete allesreiniger bij de hand hebt en een sopdoek. Maak je altijd een sopje, dan heb je natuurlijk ook een emmer nodig 😉

Stofzuiger en zakken

Een stofzuiger met uiteraard de bijbehorende stofzuigzakken. Dan kun je de plek eerst goed uitzuigen, voordat je gaat schoonmaken.

Slim shoppen

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X