Ontstoffen en luchten

De eerste klus van de voorjaarsschoonmaak: ontstoffen en luchten. Zoals eerder gezegd, werken we bij de voorjaarsschoonmaak klus voor klus af. We beginnen met overal grondig te ragen en te ontstoffen en daarna laten we alle kamers even goed doorluchten, zodat het huis lekker is opgefrist.

Huishoudschema

Volg je één van onze huishoudschema’s dan hoef je uiteraard niet aan een voorjaarsschoonmaak te doen. Alle klussen worden namelijk over het hele jaar verspreid opgenomen in onze huishoudschema’s. Maar wanneer je het prettig vindt om een grote schoonmaak te houden om met een schoon en fris huis het voorjaar in te gaan, ga de klussen dan vooral niet dubbelop doen 😉

We beginnen boven

We werken bij deze klus van boven naar beneden. Je begint dus op zolder en werkt zo naar beneden toe. Heb je boven vertrekken met een balkon, dan neem je die gelijk mee met de betreffende kamer. Woon je gelijkvloers, dan kun je bijvoorbeeld eerst de balkons doen, daarna de slaapkamers, badkamer, WC, hal, woonkamer en keuken.

Radiator ontstoffen

Wat doe je?

Met een ragebol, swiffer of waar jij het liefst mee ontstoft, ontstof je de plafonds en de lampen, muren met de plinten, bovenop de kasten / planken, ramen en kozijnen, radiatoren tip enz. Daarna zet je (als het droog is) lekker de ramen open. Zet dan van tevoren wel de verwarming uit, anders is het zonde van de stookkosten 😉

Download

Voor degenen die graag met afvinklijstjes werken, hebben we ook voor de voorjaarsschoonmaak afstreeplijstjes gemaakt. Voor het ontstoffen en luchten kun je hier het lijstje downloaden.