Groen schoonmaken
Gepubliceerd op: 1 maart 2017

Natuurlijke schoonmaakproducten

Om je huis schoon en fris te houden, zijn er talloze schoonmaakmiddelen te verkrijgen. Voor elke poetsklus is er wel een speciaal product. De meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemische middelen en zijn minder goed voor het milieu. Ze bevatten soms gevaarlijke en giftige stoffen. Voor onze gezondheid en het milieu is het daarom veel beter om gebruik te maken van natuurlijke schoonmaakproducten. Met als extra winst dat het vaak ook nog goedkoper is. We zetten hier een aantal puur natuur producten voor je op een rijtje.

Azijn

Azijn is een zeer veelzijdig en goedkoop product. Voor het schoonmaken kun je zowel de gewone natuurazijn gebruiken als de schoonmaakazijn. Natuurazijn is een product uit de natuur en wordt gemaakt op basis van alcohol en bacteriën. Schoonmaakazijn wordt op synthetische wijze gemaakt en bevat veel meer azijnzuur dan gewone azijn. Daarom mag je ook nooit schoonmaakazijn voor de bereiding van voedsel gebruiken! Azijn kun je o.a. gebruiken bij het doden van schimmels, voor het ontkalken, als vetoplosser en het verdrijft nare geurtjes. Klik hier om meer te lezen over de vele toepassingen van azijn.

Baking soda

Baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Op aluminium, marmer, poreuze steensoorten of tere stoffen zoals zijde kun je beter geen baking soda gebruiken. Baking soda absorbeert vieze geurtjes, je ontstopt de gootsteen ermee, het is een prima schuurmiddel, handig voor vlekken, je kunt er je matras mee opfrissen etc.

Slim opruimen

Citroen

Citroensap is een natuurlijk ontvettings- en ontkalkingsmiddel. Daarnaast vernietigt het ziektekiemen en bacteriën. Het neutraliseert nare geurtjes en zorgt voor een frisse geur in huis. Citroensap kan uitstekend gebruikt worden als vervanger van bleek. Het is weliswaar minder agressief, maar het is niet schadelijk voor het milieu.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X