Maak een mooi terras met vlonderplanken
Gepubliceerd op: 6 november 2022

Iedereen wil kunnen genieten van een mooi terras. Dit is echter niet eenvoudig om een mooi terras te bouwen. Je moet hiervoor namelijk hoogwaardige kwaliteit materialen gebruiken, zodat je voorkomt dat je binnen een korte tijd weer opnieuw moet klussen.

Vlonderplanken kunnen ervoor zorgen dat jij voor langere tijd een mooi terras hebt. Daarnaast hebben deze planken nog meer functionaliteiten en voordelen waar jij van kunt profiteren. Voordat je naar de verschillende opties kijkt, kun je jezelf inlezen over deze functionaliteiten en voordelen. Onderstaande informatie zet daarom de belangrijkste voor jou op een rij.

Vlonderplanken voeren het water af

Vlonderplanken zijn er in eerste instantie om het terras te kunnen maken, zonder dat je hiervoor nieuwe tegels hoeft te leggen. Zolang het zand vlak genoeg is, kun je de planken namelijk neerleggen. De planken zorgen er dan voor dat de meubelstukken stevig genoeg staan en jij geniet van de buitenruimte.

Echter zorgen deze planken er ook voor dat het water zo snel mogelijk afgevoerd is. Na een hevige regenval zal het water dus niet op jouw terras blijven staan, maar via de kieren de grond in gaan. Je voorkomt hiermee dat je in het water hoeft te staan en je ook na slechter weer snel weer buiten kunt zitten. De waterafvoer is sneller geregeld dan wanneer je bijvoorbeeld met tegels werkt bij jouw terras.

De afwerking van het tuinhout

Het aanleggen van een goed terras door middel van deze planken, zorgt er ook voor dat je hoogwaardige kwaliteit krijgt. Het tuinhout is namelijk speciaal ontwikkeld voor buiten, waardoor weersinvloeden niet snel schade aanbrengen aan het materiaal. Het tuinhout is hiervoor voorzien van een goede afwerkingslaag, welke vaak bestaat uit een coating. Je kunt echter ook voor een speciale kleur kiezen, zodat je hem aanpast aan de rest van de uitstraling van de buitenruimte. Je kunt de kleurtinten geheel op maat laten maken. Houd er wel rekening mee dat je de laag eens in de zoveel tijd opnieuw aan moet brengen, zodat water geen kans krijgt om het hout te laten rotten.

Beginnen aan het klusproject voor goede resultaten

Je kunt er met de juiste keuzes voor zorgen dat je snel een mooi terras in de tuin hebt liggen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het plaatsen van de planken. Je kunt het gehele klusproject zelf uitvoeren, maar ook voor een professional kiezen die de werkzaamheden voor jou uitvoert. Houd er dan rekening mee dat er een extra kostenpost bij komt kijken. Wanneer je alles zo goed mogelijk voor jezelf op een rij zet en de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, kun je het klusproject starten en geniet je voordat je het weet van de nieuwe vormgeving van jouw tuin.

 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X