Luxaflex schoonmaken
Gepubliceerd op: 20 mei 2018

Deze foto is afkomstig van Plaisier Interieur

Het ontstoffen van de luxaflex kun je eenvouding doen door over iedere hand een nylonkousje te trekken en daarmee over en tussen de luxaflex te wrijven.

Kleine opfrisbeurt

Doe de luxaflex dicht en verwijder het stof. Voor een kleine opfrisbeurt kun je volstaan door twee washandjes nat te maken (eventueel een schoonmaakspray erbij gebruiken), de lamellen te sluiten en met beide handen over de dichte lamellen te gaan. Dan de luxaflex de andere kant opdraaien, de lamellen weer sluiten  en ook hier met beide handen snel afnemen.

Stoomreiniger

Sluit de lamellen en werk met de stoomreiniger van boven naar beneden. Door de stoom verwijder je het vet, vuil en eventuele rookaanslag snel. Het vuil druppelt als het ware naar beneden. Met bijvoorbeeld een microvezeldoekje veeg je steeds het vuil weg. Als je de ene kant af hebt, doe je op dezelfde manier de andere kant.

Schoonmaken luxaflex in bad of onder de douche

Je legt ze in bad met warm water en eventueel een scheut ammoniak (raam wel openzetten) en even een klein half uurtje laten staan. Gebruik bij voorkeur ook een mondkapje. Dan met een sponsje of i.d. de luxaflex afnemen. Als ze niet al te erg vervuild zijn kan na het inweken afspoelen onder de douche misschien voldoende zijn. In plaats van ammoniak kun je ook biotex groen gebruiken. Zijn de luxaflex erg vettig (bijvoorbeeld wanneer ze in de keuken hangen) spuit ze dan in met een ontvetter (dan geen ammoniak gebruiken). Laat dit ook een klein half uurtje intrekken voordat je het afneemt en/of afspoelt.

Tip: Wanneer je de lamellen afspoelt onder de douche kun je ze daarna drogen door er met een zemen lap over heen te gaan. Een föhn kan ook. Op donkere lamellen zie je opgedroogde druppeltjes sneller dan op een lichte kleur luxaflex.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Pin It on Pinterest

X