Limoencake
Gepubliceerd op: 5 januari 2019
Zin in een lekkere, frisse cake  ondanks de winter? Bak dan eens deze heerlijke limoencake met verse limoenen en Griekse yoghurt die met een uurtje op tafel staat te dampen.  

Bestrooi de cake met poedersuiker en serveer er een toefje slagroom bij. Of maak een limoenglazuur van poedersuiker en een paar druppels limoensap. Superlekker en heerlijk fris

En zo maak je de limoencake
  • Verwarm de oven voor op 175°

Beslag

  • Mix de zachte (niet gesmolten) roomboter in de mixer
  • Voeg in 2 porties de fijne kristalsuiker toe
  • Klop één voor één de eieren door het beslag
  • Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel en klop dit kort in 3 porties door het beslag (kan met de mixer op de middelste stand)
  • Rasp de twee limoenen en doe de rasp samen met het sap bij het beslag
  • Klop tot slot de Griekse yoghurt kort door het beslag

Bakken

  • Spray een cakeblik in of smelt een beetje roomboter en vet het cakeblik hiermee in
  • Bak de cake gedurende ca 45 min in een voorverwarmde oven op 175°
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker schoon en droog is, is de cake gaar.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen
  • Bestrooi met poedersuiker of maak glazuur van een paar druppels limoensap vermengd met poedersuiker

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X