Lekker stapelen met Selina’s kruidenplan
Gepubliceerd op: 6 februari 2018

Het is grappig, sinds kort schrijf ik blogs voor Slim Huishouden en de Facebookgroep ‘huishouden op rolletjes’. Ik moet jullie eerlijk bekennen: mijn huishouden verloopt niet echt op rolletjes, ik ben best een sloddervos, sterker nog het is nog wel eens een chaos bij mij in huis. Wat dat betreft kan ik nog een hoop van jullie leren haha.

Toch denk ik dat jullie deze wel leuk vinden, ik heb eindelijk wat orde in mijn kruiden chaos kunnen aanbrengen. Vooral in mijn oude keuken was het altijd een mega probleem, al die kruiden potjes en zakjes. Ze zijn er in alle soorten en maten en ze nemen best een hoop ruimte in beslag, tenminste als je iemand bent die van koken houdt. En hoe meer ik zelf ging koken, hoe meer er bij kwamen. En toch elke keer weer dat potje kwijt wat je nu net nodig had, herkenbaar?

Chaos in mijn keuken was een terugkerend probleem

Sinds een paar jaar heb ik nu een super mooie keuken met een prachtige apothekerskast. Een mooie en praktische opbergruimte dacht ik, helaas was het toch altijd weer passen en meten. Tot ik op een dag bij de Toko rond liep te neuzen en daar plastic bakjes zag staan, ‘geweldig’, dacht ik en kocht er gelijk een hele rits van. Bij de boekenwinkel haalde ik kleine stickers en ging aan de slag.

Ik had mijn oplossing gevonden, lekker stapelen!

Al mijn potjes en zakjes kruiden begon ik ijverig in de plastic bakjes te doen. Sticker aan de boven en zijkant zodat je van beide kanten goed kunt zien wat erin zit en klaar is kees. Wil je nog ijveriger zijn dan kun je er ook even de datum bij zetten, altijd handig.

Ik ben er super blij mee en het ziet er heerlijk geordend uit, wat ik echt een groot voordeel vind. Het grootste voordeel is nu nog dat ik aan de andere kant nog ruimte over heb om te stapelen, geweldig toch.

Nu zie en hoor ik mensen al denken,’als je nou die stickers overal op de zelfde plek had geplakt, dan had het er nog netter uit gezien’. Dat klopt helemaal maar zo ben ik nou eenmaal niet, hou toch wel van een beetje chaos ?

Mijn oplossing, lekker stapelen, sticker erop en klaar is kees. Voor mij werkt het, ik hoop voor jullie ook!

Kijk voor mijn diensten eens op mijn website of volg mij op Facebook 

Op Facebook ben ik erg actief met het plaatsen van recepten, tips, etiketten en om de misleidingen van de voedselindustrie aan de kaak te stellen.

Groetjes Selina

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

  1. S

    Mijn kruiden/specerijen zet ik altijd op alfabetische volgorde in mandjes, zo vind ik ze sneller bij al die potjes. Alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar vooral vers en alles wat snel bederft eten… wel een super gied idee, die transparante doosjes!!! Kan ik de labelprinter weer eens tevoorschijn halen ?!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X