Select Page

Lekker kokkerellen

Lekker kokkerellen

Lekker hartig

Lekker zoet

Keukengeheimen

De nieuwste recepten

Tartaar met chorizo in croissantdeeg

2 tartaartjes 200/250 gram chorizo 2 flinke eetlepels tomatenketchup flinke theelepel oregano blikje croissantdeeg 1 eidooier beetje slagroom of creme fraiche Vandaag een verrassingspakketje! Een pittig mengsel bestaande uit tartaar en chorizoworst. Als je...

Prei met varkenshaas, appel en ananas

400 gr varkenshaas 2 preien 2 rode appels 1 bakje ananas bekertje creme fraiche 200 ml verse bieslook halve citroen 1 eetlepel kerrie 100/150 ml kippenbouillon 1 eetlepel sausbinder (bijv van honig) peper en zout olijfolie 2 tot 3 kopjes basmatirijst We...

Doperwten met roerei

450 gr diepvries doperwtjes 1 bakje bacon of spekreepjes half groentebouillon blokje 3 eieren 4 volle eetlepels paneermeel handvol geraspte kaas Doperwten op andere wijze klaargemaakt. Dit is een lekker bijgerecht waar ook kinderen vaak dol op zijn. Die...

Kipwrap met chilisaus

800 gr kipfilet 1 courgette geraspt 1 winterpeen geraspt 1 bos lente of bosui in ringetjes gesneden ca 16 gram kipkruiden flinke scheut chilisaus olijfolie 8 tot 12 (volkoren)wraps plakjes kaas bijv jonge kaas of cheddar 200 ml creme fraiche 1 handvol...

Stroganovschotel van biefstuk, paddenstoelen en groenten

150 gr malse biefstuk in reepjes 1 rode paprika in dunne reepjes 1 ui. in ringen gesneden 125 gr champignons of een paddenstoelenmix 150 gr broccoli, in kleine roosjes 150 gr tuinerwtjes (vriezer) bekertje creme fraiche, 125 ml (dijon)mosterd naar smaak...

Aardbeienvlaai met bladerdeeg

Deze overheerlijke aardbeienvlaai met bladerdeeg is heel makkelijk zelf te maken en kan eigenlijk niet mislukken! Je moet alleen rekening houden dat bladerdeeg krimpt zodra het in de oven gaat. Als je de randen op maat afsnijdt, dan loop je kans dat de vulling eruit...

Doperwtensoep, lekker snel te bereiden

Dit makkelijke recept is ideaal voor als je weinig tijd hebt. Om deze heerlijke doperwtensoep te maken kost je hooguit een twintig minuutjes.  De soep is lekker als tussendoortje, maar met bijvoorbeeld garnalen of een gerookte makreel tover je de soep om tot een...

Kipsate met homemade pindasaus

Heerlijke kipsate met homemade pindasaus van onze nieuwe foodblogger Angelique Hartman. Natuurlijk kun je ook voor de kant en klare versie gaan, maar om de pindasaus zelf te maken is ook leuk en lekker om te doen. En met dit recept is het zeker niet...

De Chinese keuken, verfijnd en veelzijdig

De Chinese keuken wordt ook wel de keuken van de dichters, keizers en mandarijnen genoemd. Ze behoort tot een van de fijnste en veelzijdigste keukens ter wereld. Chinezen hebben het bereiden en het genieten van de maaltijden tot kunst verheven. Binnen de...

Aardbeien bewaren, hoe kun je dat het beste doen?

Hollandse aardbeien zijn te lekker om te bewaren en bij ons zijn de doosjes aardbeien dan ook in mum van tijd op. Maar soms kun je ze goedkoop inslaan en dan is het natuurlijk zonde om ze niet mee te nemen 🙂  Maar hoe kun je aardbeien bewaren zodat je er langer van...

De seizoensgroenten in mei, lekker van eigen bodem!

De meeste groenten- en fruitsoorten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Omdat ze worden verbouwd in kassen, maar ook omdat ze worden ook ingevoerd vanuit het buitenland. Maar het lekkerst blijven toch de seizoensgroenten die in eigen land worden geoogst....

Broodje voor een hongerige puber

Je kent ze wel, ze beginnen opeens te groeien en al snel komen ze boven je uit, vol met puisten, een zware stem, tegen stribbelend. Over veel zaken heb je schijnbaar niets in te brengen. Je ziet ze amper. Ze leven en eten wanneer jij lekker ligt te slapen...

Categorieën




Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X