Select Page

Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Pompoenen zijn een typische herfstgroente en nu volop verkrijgbaar. De pompoen is erg gezond door zijn vezels, maar bevat bijvoorbeeld ook calcium, ijzer, vitamine C en D. Als je groente uit het seizoen gebruikt zijn ze ook nog eens goedkoper. Deze verrukkelijke pompoenlasagne voor 6 personen komt op totaal ca € 8,00. Van de overgebleven pompoen kun je een heerlijke pompoensoep maken.

Serveer de lasagne met pompoen met een heerlijke frisse salade en je hebt een overheerlijke vegetarische maaltijd.

En zo maak je de lasagne met pompoen:

Bechamelsaus
  1. Smelt de roomboter op zeer laag vuur (boter mag niet bruin worden).
  2. Als de boter gesmolten is in één keer de bloem bij de boter doen.
  3. Blijven roeren totdat de roux gaar is (roux is boter en bloem samen).
  4. De roux is gaar als deze wit uitslaat en ietwat zanderig aanvoelt.
  5. Giet beetje bij beetje de koude welk erbij en blijf roeren.
  6. De melk met de roux vormt eerst een bal, maar naarmate je langzaam meer melk toevoegt krijg je een saus.
  7. Voeg 2 handjes oude geraspte kaas bij de saus.
  8. Breng op smaak met fijngeraspte nootmuskaat en peper en zout.
De tomatensaus
  1. Snipper de uien.
  2. Hak de knofloof fijn.
  3. Hak de rode peper fijn, naar wens met of zonder zaadjes.
  4. Verwarm een koekepan en doe daar een beetje olijfolie in.
  5. Doe de uien, rode peper en knoflook in de pan.
  6. Laat dit zachtjes garen (mag niet bruin worden).
  7. Voeg de 2 kleine blikjes (of 1 groot blikje) tomatenpuree toe.
  8. Door het uienmengsel roeren en gedurende een minuut of 2 blijven roeren.
  9. Dan de 2 tomatenblikjes toevoegen.
  10. De kruiden en de suiker toevoegen.
  11. Ca 15 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
  12. Op smaak brengen met peper en zout.
Oven
  1. De oven voorverwarmen op 200°.

De flespompoen

  1. We gebruiken alleen de steel van de flespompoen.
  2. Schil de steel.
  3. Snijd met een mes of op een mandoline dunne plakjes.
De lasagne met pompoen opbouwen
  1. Begin met een laag tomatensaus.
  2. Daarop leg je de plakjes pompoen.
  3. Hierop leg je wat stukjes mozzarella.
  4. Daarover heen komt de bechamelsaus.
  5. Afdekken met de lasagnebladen.
  6. Vervolgens weer de tomatensaus.
  7. Dan de pompoenplakjes.
  8. Vervolgens de mozzarella.
  9. Dan de bechamelsaus.
  10. Lasagnebladen.
  11. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal kun je nog een derde laag maken.
  12. Bij de laatste laag is de volgorde tomatensaus, pompoen, bechamelsaus en dan de mozzarella.
  13. Eindigen met een laag jong belegen geraspte kaas (geeft een krokant korstje).
  14. Schuif de lasagne voor 35 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  15. De lasagne is klaar wanneer de kaaslaag een goudbruin korstje heeft.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën




Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Pin It on Pinterest

Share This