Knuffels wassen

Knuffelbeesten en zeker de meest favorieten worden vaak dag en nacht gebruikt. Ze drogen wat traantjes, eten een hapje mee of ze poetsen een snotneus of een chocoladetoet schoon. Hoe krijg je een favoriet knuffeldier weer lekker schoon en fris?

Wasmachine

Stoffen knuffels wassen kan in de meeste gevallen gewoon in de wasmachine. Is er een wasetiket aanwezig dan kun je hierop zien of het inderdaad mag en op welke temperatuur je de knuffels kunt wassen. Was je meerdere knuffeldieren tegelijk? Pak ze afzonderlijk in en gebruik hiervoor een wasnetje of een kussensloop. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de oogjes beschadigd raken. Knuffels wassen kun je het beste doen op een kreukvrij wasprogramma.

Met de hand

Was je de knuffels liever met de hand? Laat dan de wasbak vollopen met lauw water en een scheutje babyshampoo. Was hierin de knuffels en spoel ze daarna goed uit.

Bacteriën en huisstofmijten

Kun je de knuffels niet wassen maar wil je ze wel weer lekker opfrissen door ze van alle bacteriën en huisstofmijten te ontdoen? Verpak de knuffel in een plastic zak en laat ze een dag en nacht in de vriezer liggen. Daarna hoef je de knuffels alleen nog maar goed uit te kloppen.

Vlekken

Vlekken kun je afhankelijk van de soort vlek en het materiaal van de knuffel met de juiste middelen aanpakken.

Stomerij

Als je twijfelt bij een favoriete knuffel, breng het dan voor de zekerheid naar de stomerij. Sommige knuffels zijn namelijk onvervangbaar!

Pin It on Pinterest

X