Select Page

Kipsate met homemade pindasaus

Kipsate met homemade pindasaus

Heerlijke kipsate met homemade pindasaus van onze nieuwe foodblogger Angelique Hartman. Natuurlijk kun je ook voor de kant en klare versie gaan, maar om de pindasaus zelf te maken is ook leuk en lekker om te doen. En met dit recept is het zeker niet moeilijk. 

Je kunt de kipsate als snack serveren, bij de lunch of de warme maaltijd met bijvoorbeeld zelfgemaakte nasi. Lekker met brood of frietjes.

En zo maak je de kipsate
  1. Maak een marinade van de ketjap en de olie.
  2. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de marinade.
  3. Snij de kipfilets in blokken en leg deze minimaal twee uur in de marinade.
  4. Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine.
  5. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal of rode peper naar smaak toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter.
  6. Rijg de stukken kip aan een spies en bestrooi ze met peper en zout.
  7. Laat de spiezen weken in water.
  8. Bak de spiezen in een grillpan.
  9. Voor de saus neem je een sauspan en daarin fruit je een ui aan in wat olie en voeg het pindamengsel toe.
  10. Bak het geheel kort aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.

Angelique houdt van koken en je kunt haar volgen in haar eigen groep op Facebook en op haar pagina.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën




Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X