Select Page

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget in 2017 omhoog

Bijna 800.000 gezinnen krijgen dit jaar meer geld voor hun kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat omhoog, met maximaal 100 euro per kind. Al eerder was op Prinsjesdag bekendgemaakt dat het kindgebonden budget zou worden verhoogd, toen was nog niet bekend om welk bedrag het zou gaan.

Het maximumbedrag voor het eerste kind wordt met ruim 100 euro verhoogd tot 1.142 euro. Ook voor het tweede kind komt er maximaal 100 euro bij. Het nieuwe maximumbedrag voor het tweede kind wordt daarmee volgend jaar 898 euro. Gezinnen met een laag of middeninkomen met twee kinderen kunnen dit jaar maximaal 2.040 euro krijgen. Wie nog meer kinderen heeft, krijgt per kind 285 euro extra.

Lage en middeninkomens

Het kabinet heeft besloten om de inkomenspositie van gezinnen met lage en middeninkomens meer te ondersteunen door het kindgebonden budget te verhogen. Doordat het kindgebonden budget inkomensafhankelijk is, komt deze maatregel alleen ten goede aan gezinnen met een laag of middeninkomen.

Minister Asscher van Sociale Zaken: ,,Ik wil dat iedereen, nu het weer wat beter gaat, dat ook merkt in de portemonnee. Ook gezinnen met een laag of middeninkomen. Zij kunnen dit steuntje in de rug goed gebruiken.’’

Bron: Rijksoverheid.nl

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X