Select Page

Kerst

Kerst

Nooit geweten dat ik afgelopen week moeite had met kiezen. Kiezen tussen kerst-chocolade-kransjes, gevulde kerstpralines, gember koekjes, kaneel klokjes, noem het maar op. Het assortiment is te veel. Mijn buik roept “pak alles”, mijn verstand schreeuwt “kies verstandig”. Ik luister voor het eerst naar mijn verstand en pak de kerstkransjes met chocola. Ik hou toch niet zo van chocola, dus daar kan ik me niet mee volproppen.

Ik hou van kerst. Echt, ik vind het geweldig. Maanden van te voren kijk ik op Pinterest voor ideeën hoe ik dit jaar mijn huis zal versieren. Mijn kinderen verklaren mij voor gek als ik vanaf 1 november kerstliedjes aan het luisteren ben. Direct na 5 december staat de kerstboom opgetogen en al klaar. Aangezien de kids nog jong zijn en half in sinterklaas geloven, wacht ik eerst tot de beste man het land uit is, voordat ik alles van zolder haal. En hoewel ik mij uren kan blind staren op al die leuke ideeën komt het er eigenlijk nooit wat van. Ik kom gewoon niet verder dan wat decoratie op de ramen, een kerstdorp wat na een dag een aardbeving heeft gehad doordat de kat er doorheen loopt, hier en daar wat slingers en wat kaarsjes. Nou ja, en de kerstboom natuurlijk. Ik zou echt graag willen dat ik wat meer creatief was.

‘Elk jaar neem ik me voor om een groots diner te maken.’

En dan het eten. Al die folders van de Jumbo, Appie en de Aldi die vol met eten staan. Elk jaar neem ik me voor om een groots diner te maken. Het ziet er allemaal zo lekker uit en naar het schijnt kan ik lekker koken en als het aan mij ligt maak ik morgen nog een kalkoen. Hoewel ik dan toch bang ben dat ik eindig als mr. Bean. Horloge kwijt, hoofd in de kalkoen en eindigen met een broodje. Dus kies ik elk jaar voor safe. Gourmetten of een rollade met een lekkere groente en kerstboom aardappeltjes erbij met als toetje een ijstaart.

‘Ik hou van kerst. En of ik daarna 20 kg aankom, dat interesseert me helemaal niks.’

De hapjes zijn dan ook het makkelijkst en het lekkerst. Ik kan de hele dag dan door eten. Hoe heerlijk is het om de hele tafel vol te hebben staan en met z’n allen Home Alone te kijken. Waarbij ik me elk jaar wederom afvraag: hoe kan die vader zo’n gigantisch huis hebben en vervolgens een vakantie naar Frankrijk betalen voor de hele familie? Wat doét die beste man voor werk?

Ik hou van kerst. En of ik daarna 20 kg aankom, het interesseert me helemaal niks.

Fijne feestdagen, en geniet ervan!

Liefs, xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X