In januari begon ik met de cursus “stop de Chaos” van Slim Huishouden. Waarom eigenlijk? We wonen klein, hebben 2 kinderen waarvan onze dochter nu 14 maanden oud is, we hebben 2 honden en ik werk niet i.v.m. mijn chronische ziekte.
Ik merkte vóór onze dochter geboren werd al dat ik de hele dag bezig was (naar mijn idee met huishouden) en dat ik daar aan het eind van de dag niks van zag.

 

Visite kon ik onverwacht eigenlijk niet hebben. Altijd was ik meer bezig met lijstjes maken over hoe het huishouden allemaal zo gestroomlijnd mogelijk kon terwijl er nu (na 6 maanden cursus) eindelijk een lampje is gaan branden: je moet het huishouden gewoon doen! Langzaam merkte ik dat er meer routine in het huishouden ontstond. En ineens is er tijd en ruimte om leuke dingen te doen.

Bloggen, is dat wel iets voor mij?

Toen ik merkte dat Mieke er steeds iets langer deed over het antwoord geven op vragen, die je via whatsapp kunt stellen, vroeg ik hoe het ermee ging. Of ze al tijd had gehad om iets met mijn vraag te doen. Eigenlijk had ze eroverheen gelezen, maar ze kwam direct met een lief antwoord waar ik wel iets aan heb . (namelijk hóe je jezelf aan kunt sporen als het héél warm is in huis en je weinig tijd hebt omdat je dochter weinig slaapt overdag, absoluut mijn valkuil).

Mieke antwoordde ook dat ze het érg druk was vanwege wat chaos. Ik vroeg of ik iets kon betekenen. Ze beantwoordde de vraag met “ja, als je tijd hebt zou je wat blogs willen schrijven”.
Ik antwoordde dat ik er even over na ging denken. Ik vind het namelijk erg leuk om te doen, maar vindt het ook een tikkie spannend. Is het leuk genoeg? Waar ga ik dan over schrijven?

En zo ging er meer dan een week voorbij waarin ik wel nádacht over het bloggen en het erover had met mijn vriendinnen en mijn partner. Mijn omgeving reageerde enthousiast: “Leuk! moet je doen! Écht iets voor jou!” maar er eigenlijk nog steeds niks mee deed.
En toen, op een dinsdagmiddag, ging ik er gewoon voor zitten. En dat voelt best wel lekker.