Je factuur verkopen – Waar moet je op letten?
Gepubliceerd op: 19 maart 2022

Stuur je facturen met een betalingstermijn van 30 of 60 dagen, maar wil je eigenlijk liever niet zo lang wachten op je geld? Dan biedt factoring een uitkomst.

Bij factoring verkoop je je factuur aan een factoring bedrijf. Zij wachten vervolgens op de betaling van je klant en nemen je debiteurenbeheer over. Maar waar moet je precies op letten bij het verkopen van je factuur? In dit artikel leggen we het je uit!

Ga alleen in zee met een betrouwbare partij

Dit advies geldt eigenlijk voor alle situaties waarin je een product of dienst afneemt. Doe altijd eerst onderzoek en werk alleen samen met een bedrijf dat betrouwbaar is en goed werk levert. Als je iets uitbesteedt doe je dat omdat je denkt hier een voordeel uit te kunnen halen. Ga je met een slecht bedrijf in zee, dan ben je misschien wel meer tijd kwijt dan je zou zijn als je de werkzaamheden zelf uit zou voeren. Dit is niet anders bij factoring. Wil je dus een factuur verkopen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar factoring bedrijf.

Vraag van tevoren een offerte op

Ook deze tip is meer een algemene tip dan een tip die specifiek geldt voor factoring. Voordat je met een bedrijf in zee gaat is het belangrijk om een offerte aan te vragen.

Zo weet je precies wat je kwijt gaat zijn voor de dienst en kom je later niet voor verrassingen te staan. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om geld te besparen. Als je meerdere offertes aanvraagt kun je deze met elkaar gaan vergelijken en kiezen voor het bedrijf dat een gunstige prijs aanbiedt. Staar je echter niet blind op de kosten, een goede dienstverlener kan soms nou eenmaal wat meer kosten.

Een factoring bedrijf rekent kosten in de vorm van een factoring fee. De hoogte van deze fee hangt af van verschillende factoren, dus de kosten van het verkopen van een factuur kunnen uiteen lopen. Zo maakt het uit hoe groot het bedrag van de factuur is en hoe lang de betalingstermijn is.

 Deze info stuurt een factoring bedrijf je van tevoren toe in de offerte.

Overleg altijd met je klant

Als je een factuur verkoopt aan een factoring bedrijf, dan krijgt je klant hier hoe dan ook mee te maken. In plaats van naar jouw rekeningnummer moet de klant het geld overmaken naar het rekeningnummer van het factoringbedrijf. Bovendien neemt het factoring bedrijf het debiteurenbeheer van je over, dus er kan ook contact gelegd worden tussen de klant en de factoringmaatschappij. Om die redenen is het belangrijk eerst te overleggen met de klant alvorens je de factuur verkoopt.

 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X