Je aanrecht minimaliseren
Gepubliceerd op: 20 januari 2020

Je aanrecht minimaliseren heeft als voordeel dat je het aanrecht makkelijker schoon kunt houden. Tijdens het koken is het handig als je aan een schoon en leeg aanrechtblad kunt werken. Je hoeft niets opzij te zetten, je kunt gewoon aan de slag. Waar kies jij voor? Een strak leeg aanrechtblad, een beperkt aantal (functionele) spullen of je aanrechtblad vullen met allerlei voorwerpen? 

Wat kan weg?

Bekijk je aanrecht eens door ‘vreemde ogen’. Wat heb je in de loop der tijd verzameld? Gebruik je het nog allemaal of staat het alleen maar stof te happen? En dat laatste betekent dat je het regelmatig moet schoonmaken. Kunnen de spullen die je nog wel gebruikt wellicht in een kastje opgeborgen worden?

Een heel leeg aanrecht kan mooi zijn als je daarvan houdt. Maar wat spulletjes op je aanrecht maakt het ook weer gezellig. Afhankelijk van wat je mooi vindt zet je niets neer of je houdt het beperkt tot een paar spullen.

Wat gebruik je vaak?

Zet je vaak koffie dan laat je uiteraard je koffiezetapparaat op het aanrecht staan. Dat geldt natuurlijk ook voor de waterkoker als je die intensief gebruikt. Maar gebruik je een voorwerp minder vaak dan kun je het ook in een keukenkastje opbergen.

Een messenblok is handig om op het aanrecht te hebben staan en uiteraard een pompje gevuld met zeep naast de kraan. En een keukenrol is natuurlijk ook makkelijk om bij de hand te hebben, maar die kun je ook zo opbergen zie hier een aantal voorbeelden op pinterest.  

Je aanrecht schoonhouden

Je aanrecht minimaliseren heeft als extra voordeel dat je het aanrecht makkelijker opgeruimd en schoon kunt houden. Wen je (samen met je huisgenoten 😉 ) aan om elke avond het aanrecht op te ruimen en neem dan meteen de kookplaat en afzuigkap even af. Heb je geen vaatwasser dan kun je een teil nemen die op een plank in je keukenkastje past en daar de afwas verzamelen. Dan heb je geen vuile vaat meer op je aanrecht staan.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

2 Reacties

 1. Ellen Kelleners

  Leuke en handige website

  Antwoord
  • redactie

   Dank je wel 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X