Inbouwspots – Wat kunnen ze betekenen voor je huis?
Gepubliceerd op: 13 augustus 2022

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting en kom je daarbij inbouwspots tegen? Dan is het goed om te weten wat deze verlichting precies voor jou kan betekenen. Je kunt hier namelijk meer mee realiseren dan je in eerste instantie gedacht had en kunt tegelijkertijd ook weer meer mee genieten als je een goede keuze maakt.

De led inbouwspots hebben echter nog veel meer voordelen om van te profiteren. Maar wat moet je dan precies weten voordat je een aankoop doet? En welke opties zijn er allemaal op de markt te vinden? Na het lezen van de volgende informatie kun je jouw eigen inbouwspots aanschaffen.

De led inbouwspots en de beschikbare ruimte bekijken

Led inbouwspots zijn de verlichtingsvarianten die je niet op maar in het oppervlak plaatst. Hiervoor moet eerst duidelijk zijn op welke plaatsen je de verlichting wilt hangen. Wil je ze bijvoorbeeld op het plafond plaatsen, dan moet er een goede verhouding te vinden zijn. Daarbij gaat het om de beschikbare ruimte in combinatie met de afmetingen van de inbouwspots zelf.

Het opmeten van het oppervlak zal daarom de eerste stap zijn die ervoor nodig is om jouw woning tot een geheel te brengen met de verlichting. De maten van de led inbouwspots kunnen dan allemaal vergeleken worden, zodat jij de juiste keuze maakt.

Voor iedere ruimte andere verlichting

Daarbij moet je ook goed naar de ruimte zelf kijken. Iedere ruimte kent zijn eigen functionaliteiten en hier heb je ook andere hulpmiddelen voor nodig. In de woonkamer gaat het bijvoorbeeld voornamelijk om sfeer, terwijl je in de keuken juist ook weer wilt genieten van voldoende zicht om de maaltijden klaar te maken. Inbouwspots voor de keuken zullen daarom iets feller moeten zijn dan in de andere ruimtes. Ook kun je deze niet alleen in het plafond plaatsen, maar ook in bijvoorbeeld de keukenkastjes of eronder. Hierbij is het belangrijk dat je vooral voor een strategische plaatsing gaat.

De inbouwspots moeten namelijk niet in jouw ogen schijnen, maar ook niet voor veel schaduw zorgen.

De laatste keuzemogelijkheden bekijken

Kijk als laatste ook nog naar de kleuren en accessoires die je hierbij kunt vinden. Led verlichting kan namelijk in verschillende tinten wit komen, maar ook in andere kleurmogelijkheden. Hierbij is het vooral belangrijk dat het bij de rest van jouw interieur past en ook bij de uitstraling die je aan de woning wilt geven. Door dan ook nog naar accessoires als een dimmer te kijken, zorg je ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien en je nooit een te felle lamp in de ruimte hebt hangen. De inbouwspots kunnen de sfeer in jouw woning weer terugbrengen en jij bepaalt zelf hoeveel licht jij in een bepaalde ruimte hebt.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X