Huisstofmijten houden niet van de vrieskou
Gepubliceerd op: 28 februari 2018
Met temperaturen onder het vriespunt kun je het beddengoed een flinke opfrisbeurt geven. Zeker als het vriest in combinatie met een zonnetje. Huisstofmijten houden niet van de vrieskou. Nu zie je deze zeer minuscule beestjes ook niet met het blote oog, gelukkig maar. Maar een fris idee is het niet dat deze huismijt in ons huis en bed vertoeft. En het is zeker vervelend als je last hebt van een huisstofmijtallergie.
Huisstofmijten zijn dol op warme en vochtige plekken in huis. Daarom vertoeven ze ook graag in ons matras en beddengoed. We verliezen elke nacht transpiratievocht en het matras en beddengoed worden lekker warm als we heerlijk in ons bed liggen te slapen. Daarom is het ook zo belangrijk om na het opstaan het beddengoed en matras flink te laten luchten. En het bed niet meteen op te maken, maar het een aantal uren open te laten liggen.

Huisstofmijten houden niet van de vrieskou

Huisstofmijten houden niet van de vrieskou. Daarom kun je wanneer het overdag vriest het beddengoed en het matras een flinke opfrisbeurt geven door het buiten neer te zetten of op te hangen. En zeker als het zonnetje ook schijnt is dit een aanrader. Houd wel het weer in de gaten! Het slaat namelijk zo om en op een sneeuw- of hagelbui zitten het beddengoed en matras zeker niet te wachten.

Het kussen en dekbed kun je aan een waslijn hangen. Het matras kan gewoon buiten neergezet worden. Wil je het matras niet zomaar op de grond zetten? Plaats dan wat stukken hout of leg een paar stenen neer waar je het matras opzet en laat het schuin tegen een muur of schutting leunen.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X