Huishoudtips en meer
Gepubliceerd op: 13 oktober 2022

We worden af en toe allemaal wel eens een beetje meegezogen in de dagelijkse sleur. We staan niet meer stil bij alle mooie momenten die ons echt doen leven en denken alleen maar aan de volgende activiteit die we van onze to-do-list willen afstrepen. Zonde, want dat is nu niet bepaald de bedoeling.

Nee, want de bedoeling is dat je alles zo kunt doen dat je af krijgt wat moet, en nog kunt genieten van al het moois. Dat laatste, daar kunnen we je niet mee helpen. Dat is zo persoonlijk, daar zul je zelf echt aan moeten denken. We kunnen je wel helpen met het efficiënter maken van dingen in je huishouden en meer. Dat gaan we dan ook doen. Hoe we dit doen? Door je over een aantal dingen te vertellen die je mogelijk helpen in je dagelijkse leven. Kom, dan gaan we snel van start; we hebben beiden niet alle tijd van de wereld.

Relatiegeschenken

We hebben af en toe allemaal wel een verjaardag, een dinertje voor werk, een jubileum of iets dergelijks. Je moet dan een cadeautje meebrengen, althans dat is wel zo netjes. Je hoeft natuurlijk helemaal niets en we willen je nergens toe dwingen, maar we willen wel dat je hier aan denkt als je dit fijn vindt.

Veel mensen ontgaat dit soort dingen en dan komen ze last minute maar met een flesje wijn aanzetten. Prima, maar nu niet echt een cadeau waar je een wow-gevoel van krijgt. Relatiegeschenken met logo zijn dat bijvoorbeeld wel als je iemand een zakelijk cadeau wil geven. Ook wanneer je een afscheid collega pensioen hebt, dan moet je met een persoonlijk cadeau komen. Dit zijn de momenten waarop je best een beetje hulp kunt gebruiken en via de bovenstaande links kunnen we je die hulp best goed bieden, denken we zo.

Schema en hulp

Daarnaast is het goed om voor het huishouden een schema te gebruiken en eventueel hulp in te schakelen. Laten we eerst maar eens ingaan op het schema; je moet eens schema hebben zodat je efficiënt te werk kunt gaan. Je zult echter wel meer tijd moeten inplannen dan je nodig denkt te hebben, want het loopt eigenlijk vrijwel altijd een beetje uit.

Daarnaast is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je een beetje hulp krijgt. Maak bijvoorbeeld een schema waar iedereen in huis iets bijdraagt; ook als je kinderen hebt kunnen zij best wat dingen doen. De hond een blokje om, even helpen afwassen, de tafel dekken en ga zo maar door. Daarnaast kun je natuurlijk altijd de hulp inschakelen in het kader van een schoonmaker of schoonmaakster inhuren.

Systematiek

Dan is het nog zaak om een beetje systematisch te werk te gaan. Heb je bijvoorbeeld vaak rommel in huis? Ruim dan elke keer wanneer je uit een ruimte vertrekt, iets op dat niet in die ruimte hoort. Zo maak je er een goede gewoonte van om alles lekker opgeruimd te houden. Heel handig, effectief en simpel!

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X