Huishoudhandschoenen, waarom je ze beter wel kunt dragen
Gepubliceerd op: 26 oktober 2018

Niet iedereen draagt graag huishoudhandschoenen tijdens het soppen. Sommige vinden de handschoenen gewoon ondingen, anderen missen weer het ‘contact’ met het schoon te maken oppervlak en zo zijn er nog meer redenen te bedenken. Toch is het aan te raden om wel een paar schoonmaakhandschoenen te dragen.

Je hoort vaak bij o.a. reclamefilmpjes dat dit schoonmaakmiddel zacht voor de huid is. En als je een tijdje met je handen in het sopwater zit, kunnen je handen inderdaad lekker zacht aanvoelen. Maar bedenk wel dat deze zachtheid schone schijn is!

Ontvetters

Wanneer je een ontvetter gebruikt, heeft dat product een ontvettende werking. Schoonmaakmiddelen kunnen schoonmaken, maar ze zien niet het verschil tussen het vet wat je wilt verwijderen en de huidvetten die je huid beschermen. Ben je met je blote handen aan het afwassen of schoonmaken, dan zullen de ontvetters een deel van je huidbescherming weghalen. Droge handen en/of kloofjes kunnen dan het gevolg zijn. Je kunt zelfs vervelende allergieën oplopen.

Anti-kalkproducten

Anti-kalkproducten verwijderen de kalkaanslag op bijvoorbeeld de badkamertegels en douchedeur. Maar deze producten zien niet het verschil tussen de kalk die je wilt weghalen en de kalk in jouw vingernagels. Dus met hetzelfde gemak waarmee je de kalk van je mooie tegels haalt, verwijder je meteen ook kalk uit je nagels. En dat kan brosse en gespleten nagels tot gevolg hebben.

Chemische producten

Wanneer je met chemische middelen werkt is het natuurlijk altijd aan te raden om met huishoudhandschoenen te werken en een mondkapje te dragen.

Huishoudhandschoenen

Als je dan later in de week baalt van je nagels, leg je vaak niet het verband met de schoonmaakproducten die je gebruikt. Hetzelfde geldt voor de droge handen en de pijnlijke kloofjes. Je verzorgt ze, maar je staat er meestal niet bij stil dat het misschien wel komt doordat je met je blote handen in het afwaswater hebt gezeten.

En als je klaar bent met schoonmaken, was dan je handen goed en verwen ze daarna met een luchtige handcrème.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X