Net als ieder ander huisdierenbaasje ben ik stapel op mijn kat. Het enige kleine minpuntje zijn die eeuwige haren die overal in huis terecht komen. Gedurende de dag kan ik precies zien waar Myst is geweest. Uiteraard op bed 🙄 op de tafel en de bank en niet te vergeten de kattenharen die overal op de vloer terechtkomen. Het was dan ook een aangename verrassing toen Rowenta onze redactie benaderde met de vraag of wij een nieuwe stofzuiger wilde testen. 

Ik was uiteraard zeer benieuwd naar de stofzuiger die ik zou gaan testen. Bij het uitpakken van de doos bleek het om de Rowenta RO3985EA te gaan. Deze stofzuiger schijnt uitermate geschikt te zijn voor mensen die honden en/of katten hebben rondlopen. Dat komt dus goed uit, want ook hier loopt een harig dierenvriendje rond. 

Het was wel even wennen want er staat hier al geruime tijd een snoer- en zakloze stofzuiger in de bezemkast. Bij het in elkaar zetten van de stofzuiger was er een klein probleempje. Rond de flexibele slang zat een stukje doorzichtig plastic en moest dat nu verwijderd worden of zou ik dan meteen de hele stofzuiger slopen? 

Dus voor de zekerheid maar contact opgenomen met Rowenta. Er bleek een onderdeel te missen en binnen no time had ik een nieuwe stofzuiger in huis. Gelukkig maar, want ik begon al te twijfelen aan mezelf. Hoe kan ik een website over het huishouden runnen als ik niet eens een stofzuiger in elkaar kan zetten  🙄 

Huisdierharen verwijderen met deze krachtpatser

Myst is een ontzettend lieve kater maar heeft vooral witte haren. En die zijn heel erg zichtbaar op m’n antracietgrijze hoeslaken. Als deze stofzuiger korte metten maakt met de wiite haren van Myst ben ik – en zeker ook m’n mannetje – heel erg blij.

Wat ik ideaal vind aan deze Rowenta Compact Power™ Animal Care RO3985EA is het borsteltje wat aan het flexibele deel van de slang is gemonteerd. Er zijn altijd van die momenten waarop je de stang losmaakt van de slang en bijvoorbeeld de bank of de trap te stofzuigen. En dat gaat met dit borsteltje heel makkelijk. En het voordeel is dat dit borsteltje dus altijd aan je stofzuigerslang vastzit. En heb je de borstel niet nodig, met één klik schuif je hem naar achteren.

Verder doet de stofzuiger precies wat je van een goede stofzuiger verwacht. Hij zuigt het stof en vuil makkelijk op. En ook de witte haren van Myst zijn als sneeuw voor de zon verdwenen!  

De pluspunten van de ROWENTA COMPACT POWER™ ANIMAL CARE RO3985EA

Nooit meer filters vervangen. Kijk dat is nu prettig. Het is namelijk een klusje wat er in ‘huize Slim’ vaak bij inschiet. Dan denk ik dat doe ik later wel om het dan volledig te vergeten. Je moet wel de Hygiëne+ zakken van Rowenta gebruiken als je het filter niet wil vervangen. De filters in deze stofzuiger hebben namelijk een zeer sterke filteringskracht waardoor, in combinatie met de Hygiëne+ stofzakken,(toevoeging is nodig omdat de stofzuigerzak namelijk het grootst deel van het stof opvangt.)  maar liefst 99.98% van het opgezogen stof wordt gefilterd! En dat betekent dat ook de allergenen van huisdieren efficiënt worden opgevangen, dus ideaal voor mensen met een huisdieren- of stofallergie. Deze krachtpatser heeft dan ook niet voor niets een A-score behaald voor stofopname op harde vloeren en stofuitstoot.

+ Maar liefst een bereik van 8.8 meter. Dus bij een standaard woonkamer hoef je de stekker maar één keer in te pluggen. Wil je overigens je hele huis in één keer zuigen zonder de stekker te verplaatsen naar een ander stopcontact? Gebruik dan een verlengsnoer. Voordat ik overging op een snoerloos exemplaar, had ik in een keukenkastje – voorzien van een stopcontact – een verlengsnoer liggen. Ik plugde daar dus altijd de stekker in ongeacht waar er gestofzuigd werd.

+ Energiezuinig met het A label. Hier ben ik de laatste jaren steeds kritischer op geworden. Voorheen lette ik daar nooit zo op, maar het is voor het milieu en ook voor de portemonnee veel beter. 

+ Handige accessoire de mini-turboborstel. Dit is absoluut mijn favoriet. De witte haren van Mist verdwenen in no-time in de stofzuigzak. De Rowenta stofzuiger Compact Power™ Animal Care is dan ook speciaal ontworpen voor mensen met huisdieren om de dierenharen snel en efficiënt van tapijt en meubelen te verwijderen.

Waar is deze krachtpatser te koop?

We hebben goed nieuws voor degene die deze stofzuiger willen hebben. We vonden het namelijk een leuk idee om het testapparaat te verloten onder onze lezers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar achteraf toch wel een klein beetje spijt van heb, maar aan de andere kant blijft het gewoon leuk om een winactie te organiseren.

Wil je in aanmerking komen om deze krachtpatser te winnen? Plaats dan hieronder je bericht en dan loot je straks automatisch mee in de eerste winactie van het jaar! Maandag 11 februari 2019 maken we de winnaar bekend!

De winactie is gesloten! We maken straks de winnaar bekend!

En de winnaar is Maaike, gefeliciteerd! 

En anders is dit top apparaat te koop bij de Blokker

Dit is een gesponsord artikel, lees meer hierover in de disclaimer