Hoe verzorg je zijden bloemen?
Gepubliceerd op: 23 april 2017

Hoe verzorg je zijden bloemen?

Bloemen in huis, wij zijn er gek op. En natuurlijk zijn verse bloemen anders dan een zijden boeket. Als je investeert in een mooie bos zijden bloemen, heb je daar wel jarenlang plezier van. Maar hoe verzorg je zijden bloemen het beste?

Zijdebloemen vergen praktisch geen onderhoud en kunnen overal in huis neergezet worden. Ze hebben geen last van tocht en ze kunnen in de volle zon staan of in de schaduw. Ze zijn zeer lang houdbaar en daardoor uiteindelijk goedkoop. Wanneer je kiest voor zijdebloemen in huis, ga dan voor kwaliteit. De aanschaf is weliswaar prijzig als je voor een mooi boeket kiest, maar je hebt er wel lang plezier van.

Hoe verzorg je zijden bloemen?

Stof de zijden bloemen regelmatig af met een swiffer of een plumeau. Af en toe met een föhn het stof wegblazen kan ook. Zet de föhn wel op de koudste stand wanneer je dit gaat doen.

Zijden bloemen wassen

Als de zijden bloemen er grauwig uit gaan zien dan kun je ze wassen in lauw water met een wasmiddel wat geschikt is voor zijde. Voorzichtig de bloemen onderdompelen in een emmer of een grote bak en vooral niet uitwringen.

Naspoelen met schoon lauw water ca 20 tot 25 °. Dat kun je voorzichtig onder de kraan doen (geen harde straal gebruiken) of de emmer weer vullen met schoon lauw water.

Laten drogen

Zijden bloemen nooit uitknijpen of uitwringen, maar droog ze aan de waslijn. Hang ze aan de steel op om te drogen.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn moeilijk schoon te maken, omdat de bloemen door het droogproces teer zijn geworden. Als je de droogbloemen lange tijd mooi wilt houden, kun je ze achter glas bewaren.

Wil je dat liever niet zet de droogbloemen dan niet in de buurt van de keuken. Daar worden ze namelijk snel vettig. Zet de droogbloemen ook niet op een plaats die veel stof aantrekt.

Gebruik een plumeau om de droogbloemen voorzichtig af te stoffen.

Heb jij nog tips voor zijden of droogbloemen, deel ze dan hieronder 😉

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X