Schoentje zetten
Hoe vaak mag jouw kind een schoentje zetten?
Gepubliceerd op: 19 november 2018

Sinterklaas is weer in het land, dat betekent dat je kind weer zijn of haar schoentje mag zetten. De kleintjes zijn vol verwachting van de voorpret, wat zal er in hun schoentje gestopt worden door Sint en Piet?

Hoe vaak mogen ze een schoentje zetten?

Het is vaak een jaarlijks terugkerend dilemma: hoe vaak mogen jouw kinderen hun schoen zetten. En volsta je met snoepgoed of stop je er ook een (klein) cadeautje in?

 

  • Zit je kind op een kinderdagverblijf of op school, dan kun je aan de andere ouders vragen op welke dagen hun kinderen een schoen mogen zetten. Of maak afspraken met de ouders/school, zodat alle kinderen uit de klas op dezelfde dagen wat in hun schoen hebben gekregen.
  • Je kunt je kind elke dag een schoentje laten zetten en uitleggen dat Sinterklaas en Zwarte Piet het erg druk hebben met zoveel kinderen die een schoen zetten. Ze komen wel, maar jullie weten niet welke avond(en).
  • Is dit te spannend voor je kind(eren) spreek dan de keren af, dat ze een schoentje mogen zetten. Zet dit bijvoorbeeld op de (Sinterklaas)kalender. Ze kunnen dan het aantal nachtjes wachten aftellen.

Toch wel een beetje eng

Er zijn kinderen die niet zo blij zijn met het nachtelijke bezoek van Sint en Piet. Ze vinden het soms een eng idee dat ze binnenkomen, terwijl ze lekker liggen te slapen. Dat klinkt ook best wel logisch. Niemand is gesteld op nachtelijk bezoek wanneer je in dromenland bent.

 

  • Wanneer je kind bang is, dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat het schoentje in de schuur of in de auto wordt neergezet. Jullie hangen een briefje op, zodat de Sint en Piet weten waar ze het schoentje kunnen vinden.
  • Ook kan het schoentje bij de brievenbus worden neergezet. Je legt dan uit dat Piet niet binnen hoeft te komen, maar het cadeautje en/of lekkers door de brievenbus gooit. De eventuele tekening voor Sint en Piet kunnen jullie samen met het lekkers en bakje water voor het paard buiten neerzetten.
  • In dit artikel geven wij nog meer tips tegen Sinterklaasstress bij kinderen. 

Vergeet geen inkopen te doen

Zelf vergaten wij nog wel eens de verrassingen voor in de schoen te kopen of we waren vergeten om de schoentjes te vullen of nog erger: we vulden bijtijds de schoentjes (konden we het dus niet meer vergeten!) en vervolgens kwam de eigenaar van de schoen nog even beneden!
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X