Het visitekaartje van je huis: zo stijl je jouw ramen
Gepubliceerd op: 31 augustus 2020

Ben je op zoek naar een unieke manier om de ramen van je woning te stijlen? Maar vind je het lastig om te bepalen welke raamdecoratie je moet kiezen? Er zijn heel wat manieren om de ramen in de woning te stijlen, kijk maar mee!

Houten jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, lamellen, plisségordijnen, de keuze voor raambekleding is groot. Dat kan het lastig maken om de juiste soort raamdecoratie te kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Welke sfeer wil je uitstralen?

Belangrijk is om eerst te kijken welke sfeer je wilt uitstralen in de ruimte die je wilt voorzien van nieuwe raambekleding. Ga je voor een stoere industriële look, dan passen daar aluminium jaloezieën heel goed bij. Bij een landelijk interieur kun je bijvoorbeeld kiezen voor rol- of vouwgordijnen. Dit type raamdecoratie is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Wanneer een klassiek of een romantisch interieur de voorkeur heeft, dan staan daar plisségordijnen mooi bij.

Maar het is goed om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden. Op pinterest kun je op je gemak de diverse interieurstijlen bekijken en kijken wat jou het meeste aanspreekt. 

Het effect van kleur op een ruimte

Wil je een ruimte groter laten lijken, dan kun je beter voor lichte kleuren kiezen. Donkere kleuren laten een ruimte vaak wat kleiner lijken. Wanneer je kiest voor strepen, houdt er dan rekening mee dat verticale strepen de hoogte van een vertrek benadrukken en dat horizontale strepen juist de breedte van een kamer versterken.

De charme van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn niet alleen helemaal hip en trendy, maar ze hebben ook tal van andere voordelen. Want wist je dat houten jaloezieën optimaal comfort bieden? Ze weren licht en daarnaast bepaal je hoe ver je ze open wilt doen. Zo creëer je zelf de lichtinval in je keuken. En je bepaalt ook wat langslopende mensen kunnen zien als ze naar binnen kijken. Een ander voordeel van houten jaloezieën is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Met een stofdoek maak je ze lekker snel schoon. Daarnaast gaan ze lang mee: hout is een natuurlijk en duurzaam product dat een lange levensduur heeft. En wist je dat je houten jaloezieën op maat kunt laten maken? Zo heb je precies de goede afmeting voor je ramen.

Ontdek de stijl die bij jou past

Behalve houten jaloezieën op maat of andere vormen van raamdecoratie kun je er natuurlijk als extra ook voor kiezen om iets op de vensterbank of bijzettafeltje te plaatsen. Een leuke plant, kaarsen of foto’s doen het altijd goed. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een geschikt woonkameraccessoire te vinden. Op deze manier creëer je een leuke ruimte. En met het juiste raamdecoratie ben je ook nog eens verzekerd van de perfecte lichtinval.

En tot slot het onderhoud

Het liefst besteed je zo min mogelijk aandacht aan het reinigen van de raamdecoratie. Als je weinig tijd hebt of niet zo van het schoonmaken bent, dan is het slim om daar bij de aanschaf alvast rekening mee te houden 😉  
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X